UreZanimivosti

5 najbolj všečnih ur salona Watches and Wonders 2024!

Novo lansirani časomeri, ki so prepričali člane uredništva caranduser.com.

Otvoritvena vznemirjenost se je tekom tedna vsaj nekolliko ohladila. Zdaj je napočil čas za realno kritiko dogodka ter predstavljenih ur.

Na daljavo je zelo mačehovsko ocenjevati sam dogodek, a kar se razbere iz sporočil za javnost je to, da urarska industrija ne namerava izvajati opaznejših premikov v letu 2024. Zakaj tako sklepamo? Voz ni povlekel v nobeno skrajnost. Ure z integriranimi zapestnicami so še vedno in, kakor tudi ”preproste” ure za vsak dan. Malenkostno se je dvignil trend elegantnejših ter manjših ur, medtem ko barve niso skrenile iz varnega pristana črne, modre, zelene, sive, bele …

Glede na videno bi težko zapisali, da si bomo dogodek Watches and Wonders 2024 po čem zapomnili. Na prste ene roke lahko naštejemo nove ure, ki bi naše uredništvo zvabile v butike. Hipni nakup? Letos žal ni bilo predstavljenega takšnega časomera. Ali pa smo samo člani malce bolj zbirčni.

Torej, prepričal nas je Cartier, ki je poleg osvežitve nekaterih kolekcij lansiral še Santosa, katerega kazalci tečejo v nasprotni smeri ure. Šaljivo in dokaj unikatno. Zvezda šova je zagotovo produkt manufakture Jaeger-LeCoultre. Švicarski so se letos izognili že milijonti izdaji Reversa in se raje ukvaralji s ”prostorskim” tourbillonom in postavitvijo njegovih osi. Ta presežek si zasluži svoj članek.

Nomos je na igriv način debitiral na dogodku. 31 različic modela Tangente v čast 175. jubileju. Če ne najdete nobene zase … Rolex je klasični 1908 oplemenitil s platino ter števičnico z gilijošami. V bistvo je to Rolex, kot si ga romantiki predstavljamo. Le ”pogooglajte” Rolex Tripplecalendar. Mogoče se kdaj vrnejo v ”urarsko” zlate čase. Svojevrsten pristop pa je ubral tudi Zenith, ki se mu je posrečila izdaja Defy Extreme Diver. Kulska celota, ki nekoliko razblini dolgočasno paleto blagovne znamke. To je torej naših 5 favoritov. Kateri pa so tvoji?

Cartier Santos-Dumont Rewind

Jaeger-LeCoultre Duometre Heliotourbillon Perpetual

Nomos Tangente 38 Date – 175 Years Watchmaking Glashütte

Rolex Perpetual 1908

Zenith Defy Extreme Diver

Rocco
foto: W&W

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button