Nekategorizirano

Christopher Ward The Twelve X

Hišni mehanizem kaliber SH21 premierno v liniji The Twelve.

Twelve X je tudi prva popolnoma skeletonizirana različica portfelja, pri čemer je bila odstranjena tradicionalna številčnica, da bi razkrila delovanje hišnega mehanizma s sprednje strani časomera.

Druge premiere v tej zbirki so kombinirana uporaba titana razreda 5 in razreda 2 v ohišju ter nova mikronastavljiva zapestnica, ki vsebuje sistem za hitro nastavitev oziroma spreminjanje dolžine v območju 3 mm.

Titan stopnje 5 – zlitina titana, aluminija in vanadija – se uporablja za luneto in hrbtno stran ohišja, kar omogoča izboljšano končno obdelavo in ločevanje med satenasto brušenimi ter zrcalno poliranimi površinami. Za vse ostale dele ohišja, premera 41 mm in debeline 12,30 mm, je uporabljen trši titan stopnje 2.

Minutni zapis in kazalci na številčnici so napolnjeni s Super-LumiNova Grade X1 BL C1, medtem ko se Globolight – mešanica keramike in Super-LumiNova, ki jo je mogoče izklesati v kakršno koli obliko – uporablja za »zagozdo« pri 12. uri.

Caliber SH21, ki deluje pri frekvenci 4 Hz (28.800 alternanc na uro) in ima certifikat COSC kot kronometer, ima dvocevno zasnovo, ki ustvari 120-urno rezervo energije navitja. V tej skeletizirani arhitekturi si je mogoče ogledati, kako se ti sodi navijajo in odvijajo, medtem ko nosite uro na zapestju.

Sveži Christopher Ward Twelve X ima maloprodajno ceno 4.565 evrov ali 4.850 evrov, zavisi od izbire kombinacije s črnim gumijastim paščkom ali zapestnico iz titana.

Rocco
foto: CW

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button