AvtomobilizemNekategoriziranoNovice

ABT Sportsline predstavlja svoj Audi RS3 R

VIDEO: Audijev RS3 za ljubitelje strupenih in hitrih »hatchev«!

Pri nemškem tunerju ABT Sportsline oziroma krajše kar ABT so znani predvsem po izredno pikantnih predelavah nemških kombilimuzin znamk Audi in VW, zato se tudi tokrat niso izneverili in predstavili precej popopranega Audija RS3 Sportback z dodatkom R. Ta poleg radioaktivno zelene barve prinaša še pogon s kar 500 KM!

Kako je Nemcem uspelo iztisniti dodatnih 100 KM iz 2,5-litrskega petvaljnika? Z vgradnjo povsem novega vmesnega hladilnika motorja in nadgradnjo računalniške enote, ki drži vajeti nad vso tehniko pod motornim pokrovom. Kar se tiče kozmetike so tu bleščeči aerodinamični dodatki iz karbona na praktično vsaki strani vozila, izstopa pa vsekakor zajeten zadnji spojler.

 

Platišča so kovana in merijo 20 palcev, nanje pa so nasajene Goodyearove pnevmatike Eagle F1 Supersport R, ki poskrbijo da vas silna konjenica ne iztiri zlahka. Končna hitrost vozila je omejena na 250 km/h, vendar jo lahko zaobidete preko mobilne aplikacije in s predelanim RS3 R dosežete največ 300 km/h.

Pri ABT Sportsline so odločeni izdelati le 200 primerkov, za lastniške ključe pa pripravite precej več kot za klasičnega Audija RS3, pri katerem morate tekoči račun olajšati za slabih 65 tisočakov.

Blaž Likovič
foto: ABT

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button