AvtomobiliNasveti in varnostPnevmatikeTestiV razmislek

Dolgi test (1. del): Michelin Cross Climate 2

Naslednje mesece bomo preizkušali celoletne pnevmatike Michelin Cross Climate 2.

Celoletne pnevmatike med slovenskimi vozniki nimajo ravno najboljšega slovesa. Predstavljajo nekakšen kompromis, ki naj ne bi bil ne tič ne miš. Ampak, ali je temu res tako?

Odgovore na vprašanje bomo skupaj odkrivali tekom preizkušanja v naslednjih mesecih, saj kot zatrjujejo pri Michelinu, so celoletne pnevmatike postale boljše. Z drugimi besedami, proizvajalci so jim posvetili več pozornosti, jih naredili bolj ”letne” s funkcijami ”zimske” pnevmatike. Posledično se delež prodanih celoletnih pnevmatik v Evropi dviga, saj se vse manj vozimo, prav tako pa so vse manj vremensko pestri letni časi.

Eno je teorija, drugo praksa. Sveže pnevmatike Michelin Cross Climate 2 v dimenziji 195/65 R15 smo nadeli na karavanskega Golfa Variant VII (2020) pri pooblaščenem prodajalci in vulkanizerju Avtomojster, ki se nahaja v Ljubljani na Cesti Dolomitskega odreda 137.

Kaj so pokazali testi?

Celoletne pnevmatike Michelin CrossClimate 2 so se v vrsti evropskih preskusov celoletnih pnevmatik v samem vrhu. So številka 1 pri zaviranju na suhih cestah kot tudi na mokrih cestah. Prav tako na snegu, od prvega do zadnjega kilometra (nove in obrabljene). Številka 1 pri zmogljivosti oprijemanja na snegu, od prvega do zadnjega kilometra (nove in obrabljene) in številka 2 pri zmogljivosti zaviranja na mokrih cestah (nove). Obenem obljubljajo dolgo življenjsko dobo, kar je tudi moto Michelina – Zmogljivost, ki traja, in majhen kotalni upor, kar botruje k nižji porabi goriva oziroma izpustov.

Skratka, specifikacije obljubljajo veliko, zato se že nadejamo hladnih, deževnih, morda pa tudi že sneženih jesenskih dni, ko bomo celoletne pnevmatike Michelin CrossClimate 2 zoperstavili vsakodnevnim izzivom.

Rocco
foto: caranduser.com

Povezani članki

2 komentarjev

  1. Tole bom pa spremljal, me zanima, ce se bodo dobro obnesle. Enkrat sem mel celoletne na Laguni, pa so ble za en k****.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button