MiniatureTesti

Alpha Model 1/24 Lamborghini Urus

Čakanja je konec

Danes je dan, ko bomo čakanju naredili konec in vam razkrili končni izgeld unikatenega izdelka.
Kot smo omenili že pri odpiranju škatle na začetku gradnje, gre pri maketi Urusa za unikat že v smislu makete, saj je to edina nam poznana maketa, ki ponazarja SUV vozilo. Da bo še posebej izstopajoča in dodatno unikatna, pa smo v uredništvu poskrbeli z našimi partnerji pri gradnji maket.

Tako so nam v podjetju Spekter Žalec posebej za to maketo pripravili karoserijsko barvo s posebej finimi kristali. Da razbijemo monotonost zunanjosti, smo dodali še nekaj črnih detajov, kot so obrobe kolotekov, ogledala in streha vozila.

Tokrat, za razliko od prejšnjega maketarskega projekta, notranjost ni tako dobro vidna. A je vseeno lepo detajlirana in odeta v posebne usnjene odetenke, ki smo jih dosegli s pomočjo AMMO by Mig barv, ki so nam jih priskrbeli pri podjetju Miniatures.si.

Za piko na “i” pa so poskrbeli pri madžarskem podjetju Geronimoworks, kjer so posebej za nas izdelali unikatna platišča in pnevmatike za našo maketo, ki so jih oddeli v posebno kontrastno barvo.

Od tu naprej vas prepustimo užitkom ob ogledu končnega izdelka, na koncu prispevka pa boste našli še nekaj podatkov o maketi, kot tudi dobre in slabe lastnosti tokrat uporabljenega kita.

Se je splačalo čakati na končni izdelek in vlagati v izdelavo unikatnov dodatkov in barve za maketo? Mi menimo, da se je in zato medtem, ko vi uživate ob ogledu slik že pridno planiramo izdelavo naslednje makete. Kaj menite da bomo ustvarili tokrat?

Podatki o maketi:

Proizvajalec: Alpha Model
Merilo: 1/24
Število sestavnih delov: cca. 150
Cena: 189 evrov

Prednosti:
+ prileganje sestavnih delov
+ obilica detajlov
+ vključeni foto jedkani kovinski sestavni deli
+ vključene nalepke za ponazoritev karbon

Slabosti:
ponovno lahko kot slabost navedemo zgolj delovna navodila za sestavo makete

Matej Grofelnik
foto: caranduser.com

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button