MiniatureTesti

Alpha Model 1/24 Ferrari F8 Spider

Prišel je čas, da vam predstavimo našo zadnjo maketarsko kreacijo.

Po vseh člankih o nastajanju makete, je tokrat čas za predstavitev naše stvaritve.

Kot ste lahko spoznali tekom našega dela, se maketa ponaša z dvobarvno bež-črno notranjostjo, pri čemer so za  odtenke poskrbeli pri podjetju Miniatures.si, z dobavo izvrstnih barv proizvajalca AMMO by Mig. Taiste barve so uporabljene tudi na platiščih in za ponazoritev nekaterih detajlov na karoseriji.

Odlično vidna dvo-barvna notranjost.

Za bojne barve karoserije smo se tokrat odločili da izberemo rdeče-črno kombinacijo. Vse potrebne barve in pripomočke za nanašanje le-teh, predpripravo površine in poliranje pa so nam z veliko mero strokovnosti pomagali izbrati ter pripraviti mojstri pri podjetju Spekter Žalec.

Klasična Rosso Corsa in črna karoserija.

Preden vas povsem prepustimo užitkom ob gledanju končnega izdelka lahko navedemo le še nekaj detajlov o maketi sami in nekaj sladko kislih, ki smo jih opazili tekom izdelave.

Podatki o maketi:

Proizvajalec: Alpha Model
Merilo: 1/24
Število sestavnih delov: cca. 150
Cena: 189 evrov

Prednosti:
+ prileganje sestavnih delov
+ obilica detajlov
+ vključeni foto jedkani kovinski sestavni deli
+ vključene nalepke za ponazoritev karbona
+ pomanjkanje strehe in s tem odlično vidna notranjost

Slabosti:
navodila za izgradnjo, ki to niso ( na naše pripombe glede navodil so postali pozorni tudi pri podjetju Alpha Model in obljubili, da nam pri bodočih maketah pripravljajo presenečenje na tem področju)

V uredništvu medtem že pripravljamo naslednji maketarski projekt, tokrat bo šlo za precej večje in bolj uporabno vozilo, za katerega nam pri podjetju Spekter Žalec pripravljajo prav posebno karoserijsko barvo, madžarsko podjetje Geronimoworks pa nam bo priskrbelo unikaten, posebej za to maketo izdelan, sestavni del.
Ste ob tem postali nestrpni in vas zanima kaj vam pripravljamo? Ne pozabite nam slediti, da boste med prvimi, ki bodo izvedeli vse o naslednjem projektu.

Matej Grofelnik
foto: caranduser.com

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button