MiniatureTesti

Alpha Model 1/24: Bugatti Chiron Sport

Glede na pretekle prispevke o gradnji Singerja DLS in glede na skoraj končan status projekta, vas je večina verjetno pričakovala, da bo prav ta maketa tista, ki jo bomo predstavili v tem prispevku. Na predstavitev Singerja bo treba še malce počakati, do takrat pa nekaj … modrega.

Tokrat predstavljena maketa, je maketa proizvajalca Alpha Model. Alpha Model je pravzaprav sestrsko podjetje podjetja Hobby Design, ki je proizvajalec Singerja DLS. Večina prednosti in slabosti tega proizvajalca je tistim, ki ste spremljali gradnjo Singerja DLS dobro znanih. Maketa je tako imenovani “curb side” model Bugattijevega Chirona v izvedbi Sport.

Oznaka Sport pri Chironu pomeni malenkostne izboljšave na podvozju, drugačna platišča, drugačne zaključke izpušnega sistema in nekaj karbonskih bonbončkov, ki malenkostno zmanjšajo skupno težo avtomobila.

Za gradnjo tokrat predstavljene makete je bil uporabljen avtoreparaturni material podjetja Spekter Žalec. Barvna odtenka uporabljena na maketi sta French Racing Blue in Nocturne, oba odtenka sta pripravljena po originalni Bugattijevi recepturi. Za zaščito barve na karoseriji je uporabljen avtomobilski dvokomponentni lak podjetja Helios.

Tako kot zunaj, se črno-modra barvna tema nadaljuje tudi v notranjosti. Proizvajalec je delo maketarja malenkost olajšal s tem, ko je sedeže in vratne panele razdelil na več delov in s tem omogočil dodatno barvno detajliranje makete, hkrati pa je v notranjosti upodobljen tudi t. i. flocking. Kot je v navadi pri proizvajalcu Alpha Model, so maketi v notranjosti dodani varnostni izredno detajlirani varnostni pasovi in kovinska pedala.

Flocking in kovinska pedala
Varnostni pasovi in dvobarvna sedeža

Na zunanjosti makete poleg ikonične Bugatijeve barve kraljuje obilica kovinskih delov, kot so npr. zavorni koluti, ploščici z oznakami motorja in izredno dovršene mrežice odprtin zračnikov. Prav tako je na sprednji maski, kot se za model Sport spodobi, z enako modro barvo upodobljena številka 16, katera v tem primeru pomeni število valjev pogonskega agregata.

Edini pravi slabosti makete sta način pritrjevanja koles in pa stekla, več detajlov o težavah s stekli in kolesi, si boste lahko prebrali v članku o končni montaži Singerja DLS.

Če se je med branjem tega članku v vas prebudila želja po izgradnji te, ali katere druge makete proizvajalca Alpha Model, je le-te mogoče kupiti v spletni trgovini Modellisto.at

Podatki o maketi:

Proizvajalec: Alpha Model
Merilo: 1/24
Število sestavnih delov: cca. 150
Cena: 179 €

Prednosti:
+ ekskluzivnost
+ prileganje sestavnih delov
+ obilica detajlov
+ vključeni foto jedkani kovinski sestavni deli

Slabosti:
način pritrjevanja koles
stekla

Matej Grofelnik
foto: caranduser.com

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button