NoviceTehnika

Xiaomi utrdil položaj

Xiaomi prvič na vrhu med blagovnimi znamkami pametnih telefonov na stari celini.

Poročilo o svetovnem trgu pametnih telefonov v drugem letošnjem četrtletju, vodilnega podjetja za tržne raziskave Canalys, kaže, da se je Xiaomi s 17-odstotnim deležem in 83-odstotno medletno rastjo prodaje zavihtel tik pod vrh lestvice prodaje na svetovnem trgu. Medtem je Xiaomi prvič postal tudi št. 1 med blagovnimi znamkami pametnih telefonov v Evropi in še naprej ostaja na prvem mestu v Srednji in Vzhodni Evropi.
Po podatkih Canalysa o pošiljkah pametnih telefonov za letošnje drugo četrtletje, se je Xiaomi prvič zavihtel na prvo mesto v Evropi z 28-odstotnim tržnim deležem in 70-odstotno letno rastjo, kar dokazuje hitro rast podjetja ter močan zagon v Evropi.

Xiaomi je še naprej povečeval svoj vodilni položaj in se s precejšnjo prednostjo pred drugo uvrščenim, uvrstil na vrh lestvice v Srednji in Vzhodni Evropi s 36-odstotnim tržnim deležem ter 82-odstotno letno rastjo. V regiji je Xiaomi zasedel prvo mesto v Rusiji, na Poljskem, v Ukrajini, Romuniji, na Češkem, v Belorusiji, na Hrvaškem, na Slovaškem in v Litvi. V Sloveniji je v drugem četrtletju zrasel za kar 352 odstotkov.

Rudi Leskovec
foto: Xiaomi

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button