NoviceTehnika

Xiaomi Pad 6 že na slovenskem trgu

Od 7. avgusta ob nakupu tablice Xiaomi Pad 6 za darilo dobite tipkovnico

Danes je na slovenski trg prispel Xiaomi Pad 6, namenjen tako delu kot zabavi. Ob nakupu Xiaomi Pad 6 od 7. avgusta za darilo prejmete tudi tipkovnico. Xiaomi Pad 6, izdelan kot učinkovita delovna postaja za današnje večopravilne profesionalce, ima 11-palčni zaslon WQHD+ (2880 x 1800) s 309 ppi, ki zagotavlja ostre in jasne slike. Medtem pa njegova mobilna platforma Snapdragon 870 zagotavlja visoko zmogljivost ves delovni dan. Izjemna energetska učinkovitost in velika baterija 8840 mAh (tipično) omogočata profesionalcem hitro preklapljanje med odprtimi aplikacijami za hiter odziv na različne zahteve med delovnim časom.

To dosega s programsko opremo MIUI for Pad – ekskluzivnim mobilnim uporabniškim vmesnikom, nadgrajenim Xiaomi Smart Pen (2. generacija) in tipkovnico Xiaomi Pad 6,2 ki neopazno izboljša splošno produktivnost. Xiaomi Smart Pen (2. generacija) še bolj olajša ustvarjanje zapiskov, zajemanje posnetka zaslona ali uporabo funkcije risanja za ponazoritev ustvarjalnih idej. Priročni gumbi na Xiaomi Smart Pen (2. generacija) vam omogočajo, da hitro posnamete posnetek zaslona ali hitro preklapljate med pisanjem, slikanjem in barvnimi funkcijami, kadar koli je to potrebno v aplikaciji Notes. Še več, večja gostota slikovnih pik na zaslonu zagotavlja lažje branje majhnih velikosti pisave, tako da si lahko na zaslonu ogledate še več vsebine in zagotovite manj drsenja.

Pri uporabi s tipkovnico Xiaomi Pad 6 je funkcionalnost še povečana, vmesnik pa je prilagodljiv, tako da lahko uporabniki ustvarijo prilagojene bližnjice. Za video klice ima Xiaomi Pad 6 osredotočeno ultra široko sprednjo kamero s funkcijo FocusFrame, ki samodejno prilagodi kamero, da je uporabnik jasno na sredini posnetka. Štirje mikrofoni tablice natančno zajamejo uporabnikov glas in znatno zmanjšajo ozadje hrupa, tudi na prometnih lokacijah, kot so delovni prostori odprtega tipa, kavarne in letališča. Xiaomi Pad 6 ima tudi vgrajen vmesnik USB 3.2 Gen 1, ki se povezuje z drugimi napravami za hiter prenos podatkov in podpira izhodni video signal do 4K ločljivosti pri 60 Hz, kar zagotovo zadovolji vse potrebe večopravilnega dela.4
Xiaomi Pad 6 je zasnovan za različne dejavnosti – zabavo na družabnih omrežjih, gledanje videoposnetkov ali igranje iger, ima podporo za Dolby Vision za neverjetno živo vizualno izkušnjo. Ponuja 99-odstotni barvni razpon DCI-P3 za 1,07 milijarde barv (v skladu s standardom CIE 2015) za svetle in prepričljive slike, hitrost osveževanja zaslona pa je do 144 Hz5, kar zagotavlja tekočo igralno izkušnjo. Low Blue Light s certifikatom TÜV Rheinland zagotavlja ure gledanja z zmanjšano utrujenostjo oči.

S podporo za Dolby Atmos in Hi-Res Audio je Xiaomi Pad 6 opremljen s štirimi zvočniki, ki pokrivajo širok spekter zvokov (od močnih basov do visokih tonov), kar uporabniku omogoča, da se potopi v glasbeno izkušnjo poslušanja različnih vsebin. (in celo rock koncerti ali opere). Tanek, lahek in vzdržljiv, ima Xiaomi Pad 6 enodelno zasnovo iz aluminijeve zlitine s 6,51 mm okvirjem in tehta samo 490 g, zato je priročen za uporabo, kamorkoli greste. Xiaomi Pad 6 ima privlačen videz, tako kot vodilna serija Xiaomi 13.

Cene in dostopnost:

Naprava je na voljo v dveh različicah pomnilnika po naslednjih cenah:
6GB+128GB za 379 eur;
8GB+128GB za 419 eur

Rudi Leskovec
foto: Xiaomi

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button