NoviceTehnika

Xiaomi na zmagovalnem pohodu z Mi 11 Ultra

V okviru velikega, kar dva dneva trajajočega dogodka, je kitajski proizvajalec predstavil arzenal tehnoloških novitet.

Xiaomi v Evropi ne velja več za eksota. Še več – smelo se tudi med evropskimi kupci prebija med zaželene in si upravičeno jemlje čedalje večji kos tržne pogače. In vse kaže, da bodo ofenzivo le še krepili. Slednje so dokazali z mega predstavitvenim dogodkom. Dva dni so predstavljali celo vrsto novih pametnih telefonov, nosljivih naprav, računalnikov in drugih tehnoloških čudes. Dogodek so izkoristili tudi za predstavitev nove identitete, napovedali so celo vstop na trg električnih avtomobilov. Kje sploh začeti?

Xiaomi Mi 11 Ultra

Vrh povsem nove serije Mi 11 predstavlja novi Mi 11 Ultra, ki si ta dodatek, s katerim običajno označujemo presežke, vsekakor zasluži. Nova naprava je do vrha in čez polna superlativov. Za začetek je Mi 11 Ultra opremljen z novim, naravnost ogromnim senzorjem Samsung GN2, ki je z velikostjo 1/1.12 palca največji, kar so jih kadarkoli vgradili v serijski mobilni telefon. Ob tem je slikovna točka velika kar 1.4 mikrona in to še pred goščenjem oziroma združevanjem točk. GN2 je sposoben združiti kar štiri v eno, kar pomeni velikost točke kar 2.8 mikrona. In to je le ena od treh kamer. Drugi dve nista nič manj impresivni. Ena od teh dveh je periskopska in ponudi petkratni optični in desetkratni hibridni zoom. Ta “persikop” je sposoben celo zajemanja videoposnetkov v ločljivosti 8k, kar je še en “prvič”. Ne gre mimo ultraširoke leče. Zajame kar 128-stopinjski kot in ima povsem ločen senzor.

Preobilju enostavno ni videti konca. Baterija s kapaciteto 5000 mAh že sama po sebi postavlja nova merila, ob tem pa podpira še hitro polnjenje s 67W. Baterija je polna v 36 minutah oziroma enako hitro, kot če je telefon priključen s kablom na hitri polnilec.

Še nekaj “običajnih“ informacij. To “običajno” je AMOLED zaslon velikosti 6.81 palca ločljivosti 1440p+ in steklom Gorilla Glass Victus. Vrhunski paket zaokrožujejo čip Snapdragon 888, 12GB LPDDR5 RAM in UFS 3.1 pomnilnik velikosti 256 GB. Mimogrede, zvočnike je pomagal razviti sam Harman Kardon. Še ena za zaključek – zadnji del telefona je izdelan iz keramike. V Evropi bo na voljo različica z 12GB RAM-a in 256GB pomnilniškega prostora, cena pa bo sicer upravičeno zasoljena. Predvidoma ga bodo cenili na 1200 eurov. O telefonu presežkov bi lahko še pisali, a temu prispevku enostavno ne bi bilo ne konca ne kraja.

Xiaomi Mi 11i

Mi 11i je drugi, dostopnejši, a nič manj navdušujoč predstavnik serije Mi 11. Tudi tega poganja Snapdragon 888, ima AMOLED zaslon velikosti 6.67 palca in kamero s senzorjem HM2, ki podpira trikratni digitalni zoom. Pomemben podatek, glede na to, da Mi 11i nima posebne zoom leče. Ima pa 8MP ultraširoko kamero (119°) in 5MP tele-makro kamero.

Še več o novostih znamke Xiaomi pa v naslednjih dneh.

Rok Rabič
foto: Xiaomi

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button