NoviceTehnika

Xiaomi je predstavil sodobno izkušnjo povezovanja naprav skozi koncept Xiaomi Smart Living

Xiaomi je v Zagrebu v predsedniškem apartmaju hotela Sheraton predstavil svoj širok portfelj pametnih naprav za dom ‘Smart Home’, življenjskostilnih IoT naprav ter koncept Smart Living, ki se osredotoča na povezovanje naprav z namenom, da uporabnikom omogoči pameten način življenja v sodobnem, živahnem vsakdanu.

V segmentu ‘Smart Home’ naprav so imeli gostje priložnost videti in preizkusiti naprave iz prve roke iz šestih kategorij: (1) televizija in mediji (projektor, televizija, televizijski daljinski upravljalnik), (2) sesalniki (palčni in robotski sesalniki ter mini sesalniki), (3) ambientalne naprave (čistilec, vlažilci, ventilatorji, grelniki), (4) kuhinjske naprave (opekač kruha, mešalnik, kuhalnik vode in kuhinjski robot), (5) svetilne naprave (namizna svetilka, svetilka za osvetlitev monitorja, nočna svetilka, nočna lučka, ki se aktivira z gibanjem) in (6) pametne naprave (kamere, pametne vtičnice, senzor odpiranja vrat in oken, senzor za zaznavanje svetlobe).

Poleg tega so si lahko gostje v segmentu ‘lifestyle’ ogledali in preizkusili naprave iz šestih kategorij: (1) ure, (2) vozila (električni skuterji), (3) pisarniške naprave (Xiaomi Pad 6, monitorji, WiFi ojačevalec, brezžična tipkovnica in miška, prenosni tiskalnik, brezžični polnilec, ura z merilcem temperature in vlage), (4) pripomočki za osebno nego (sušilnik las, krmilnik za živali, fontana za živali, brivnik, trimer, zobna ščetka, pripomočki za nego brade), (5) športne naprave (masažna pištola, pametna tehtnica) in (6) dodatki (prenosni zvočnik, mrežni sistem, prirezovalnik las, pametni hub). Naprave za pametni dom in življenjski slog IoT so na voljo v mreži trgovin Xiaomi na Hrvaškem in v Sloveniji (dve trgovini Xiaomi sta v Ljubljani in ena v Mariboru).

Da so izdelki IoT izjemno priljubljeni med uporabniki po vsem svetu, dokazujejo tudi poslovni podatki iz drugega četrtletja 2023. Število povezanih IoT naprav na Xiaomijevi AIoT platformi se je namreč letošnje leto v primerjavi z lanskim letom povečalo na 654,5 milijona oz. za 24,2 odstotka (brez pametnih telefonov, tablic in prenosnikov). Poleg tega je število uporabnikov, ki imajo pet ali več povezanih naprav na platformi AIoT, 13 milijonov oz. 27,8 odstotka več kot lani.

Rudi Leskovec
foto: caranduser.com

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button