NoviceTehnika

Xiaomi je napredoval najhitreje!

Xiaomi je na lestvici Fortune Global 500 napredoval na 338. mesto in tako postal najhitreje rastoče podjetje na področju spleta in maloprodaje v letu 2021.

Xiaomi je z današnjim dnem, že tretje leto zapored, uvrščen na lestvico najdonosnejših podjetij Global 500, ki jo objavlja ameriška revija Fortune. Xiaomi se je letos povzpel na 338. mesto, kar predstavlja skok za 84 mest v primerjavi z lanskoletno uvrstitvijo na 422. mesto. S tem je Xiaomi postal najhitreje rastoče podjetje v kategoriji splet in maloprodaja na Fortunovem Global 500 seznamu leta.

Skupni prihodek družbe Xiaomi je lani znašal 245,9 milijarde RMB, kar družbo uvršča na 338. mesto letošnje Fortune lestvice Global 500. Xiaomi je v letošnjem letu uspel zadržati hitro rast, ki se kaže v izjemnem povečanju prihodkov in čistem dobičku, ki je daleč presegel pričakovanja trga. V prvem četrtletju je Xiaomi zabeležil skupni prihodek v višini 76,9 milijarde RMB, kar predstavlja 54,7-odstotno povečanje v primerjavi z enakim obdobjem lani, medtem ko je prilagojeni čisti dobiček za to obdobje znašal 6,1 milijarde RMB, kar predstavlja 163,8-odstotno medletno povečanje.

Xiaomijeva osredotočenost na temeljne tehnologije je bila gonilna sila pri ustvarjanju izboljšane uporabniške izkušnje, tako da je podjetje s svojimi serijami Mi 10 in Mi 11 okrepilo svoj položaj na vrhunskih tržnih segmentih. V prvem četrtletju letošnjega leta so svetovne pošiljke pametnih telefonov Xiaomi v cenovnem razredu 3000 RMB in več na Kitajskem in v cenovnem razredu 300 evrov in več na mednarodnih trgih, presegale 4 milijone. Tudi fizične trgovine Xiaomi so se od lanskega leta hitro razširile. Skupno število trgovin Mi Homes je konec aprila letos na Kitajskem preseglo 5.500, medtem ko je na mednarodnih trgih več kot 1.000 trgovin Xiaomi.

Rudi Leskovec
foto: Xiaomi

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button