NoviceTehnika

Xiaomi in Leica ustanavljata inštitut

Ustanovitev inštituta Xiaomi x Leica Optical, katerega jedro so optične tehnologije, pomeni pomemben mejnik v industriji pametnih telefonov, saj bo združeval vrsto interdisciplinarnih znanosti, vključno z umetno inteligenco in fotografijo.

V novoustanovljenem inštitutu bodo na podlagi skupnih temeljev razvijali prelomne optične standarde za mobilne naprave, ki bodo dvigovali letvico tako na področju tehnologij kot uporabniških izkušenj.

Inštitut podjetij Xiaomi in Leica bo spodbujal poglobljene inovacije na področju tehnologij s ciljem razvijanja naprednih optičnih sistemov primernih za vgradnjo v pametne telefone. Pri tem se bodo osredotočali na štiri glavne tehnične dejavnike: oblikovanje izjemno natančnih kompaktnih optičnih leč, doseganje idealne zmogljivosti programskih algoritmov, vzdrževanje najstrožjih optičnih standardov ter izvajanje raziskav in uporaba najsodobnejše optoelektronske tehnologije. Za dosego tega cilja sta podjetji Xiaomi in Leica vložili znatna sredstva in sestavili ekipo več kot 200 strokovnjakov.

Peter Karbe, legendarni oblikovalec, ki stoji za četrto generacijo objektivov Leica, vključno z ikoničnimi modeli, kot sta Noctilux in serija APO, bo deloval kot optični strokovnjak. Zeng Xuezong, višji podpredsednik skupine Xiaomi in predsednik oddelka za mobilne telefone Xiaomi, bo prevzel funkcijo direktorja. Yi Yan, vodja tehnične skupine za programsko opremo skupine Xiaomi, in Wang Xuanran, generalni direktor oddelka za fotoaparate Xiaomi, pa bosta opravljala funkcijo namestnika direktorja.

V Pekingu so načrtovani trije glavni laboratoriji, ki se osredotočajo na strojno opremo, fotografiranje ter objektivno in subjektivno vrednotenje kakovosti fotografij. Na skupni površini 2644 kvadratnih metrov bo nastal eden najboljših, največjih in najbolj avtomatiziranih laboratorijev, ki se bo ukvarjal z razvojem in raziskavami s področja mobilne fotografije.

Rudi Leskovec
foto: Xiaomi

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button