NoviceTehnika

Xiaomi 14 Ultra

Xiaomi je (končno) pripeljal svojega zastavonošo v Evropo … in s tem tudi v Slovenijo!

Xiaomi je v objemu prečudovitega ambienta grada Otočec predstavil svojega paradnega konja, ki ga je v preteklosti ponujal le na azijskem trgu. Številni so se spraševali, če bodo Ultro kdaj videli tudi na najsterejšem kontinentu in Kitajci so prošnje le uslišali. Ultra je hmmmm, res ultra. Gre namreč za fotografski presežek, ki je Kitajcem uspel s pomočjo Leice. Skupaj s še nekaj dodatki (grip z integrirano indukcijsko baterijo kapacitete 1.500 mAh – cena med 250 in 300 evri) je telefon postal zelo zmogljiv fotoaparat. In kaj ponuja?

Xiaomi 14 Ultra vključuje kinematografske prakse z razmerjem stranic 2,39 : 1 in pravilom 180° zaklopa ter zagotavlja videoposnetke s pristnim kinematografskim videzom in zameglitvijo gibanja. Poleg tega so na voljo funkcije, ki jih poganja umetna inteligenca, kot npr. AutoFrame, ki poskrbijo, da so vaši predmeti vidni, samodejna povečava pa ponuja gladko in prilagodljivo povečavo.

Novi MasterCinema dvigne snemanje videoposnetkov na višjo raven, saj kodira videoposnetke z visokim dinamičnim razponom v 10-bitnem zapisu Rec.2020. Ta funkcija zagotavlja več podrobnosti v svetlih delih in sencah ter ponuja bogato in realistično vizualno podobo.ki presega prejšnji 8-bitni standard BT.709, zlasti pri zaslonih HDR.

Režiserski način je zasnovan tako, da uporabnikom, ki si prizadevajo za profesionalno mobilno video produkcijo, ponuja vmesnik, ki spominja na profesionalno opremo za kamero. Zagotavlja kinematografsko izkušnjo snemanja z naprednimi upravljanjem parametrov in snemanjem v formatu Log za boljšo postprodukcijo.

Xiaomija 14 Ultra poganja mobilna platforma Snapdragon® 8 Gen 3, ki se ponaša z 32-odstotnim povečanjem zmogljivosti procesorja in 34-odstotnim zmanjšanjem porabe energije v primerjavi s prejšnjo generacijo. Nova Xiaomijev dvokanalni IceLoop sistem še dodatno povzdiguje napravo in zagotavlja celovito hlajenje za celotno napravo, hkrati pa uvaja posebno toplotno zanko izključno za kamero

V14 Ultri je vgrajena 5000 mAh baterija s hitrim 90 W HyperCharge, ki zagotavlja delovanje skozi ves dan. Poleg tega je Xiaomi 14 Ultra zdaj opremljen z 80 W brezžičnim polnjenjem HyperCharge, ki doseže 100 % v samo 46 minutah.

Kaj pa cene? Xiaomi 14 Ultra je dosegljiv po priporočeni ceni 1.499 evrov. Velja omeniti, da se je Xiaomi s 14 Ultro že dodobra približal številnim (profesionalnim?) fotoaparatom. Za slednje je značilno, da omogočajo ogromno, a je potrebno tudi nekoliko več znanja glede rokovanja, da dobite želeno kvaliteto fotografij. V galeriji si lahko ogledate nekaj fotografij z dogodka.

Boštjan Horvat
foto: Xiaomi, caranduser.com

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button