NoviceTehnika

Uniview varnostna kamera z aktivno komunikacijo in opozarjanjem

Večina izdelkov za video nadzor se uporablja v načinu »ogleda posnetkov za nazaj« in kot pomoč pri razjasnitvi okoliščin dogodkov, ki so se že zgodili. V podjetju Uniview pa so predstavili videonadzorno kamero za aktivno varovanje, ki pomaga vrsto neželenih dogodkov tudi preprečiti z najrazličnejšimi, tudi avtomatiziranimi opozorili ob zaznavanju prisotnosti človeka ali neželene aktivnosti.

Videonadzorna kamera Uniview IPC672LR-AX4DUPKC poleg vrhunskih tehničnih lastnosti premore še rešitve za aktivno varovanje objektov ali posameznih področij. Rešitve, kot so samodejno zaznavanje ljudi, možnost dvosmerne govorne komunikacije, samodejno proženje opozoril ter vgrajena sirena pa odženejo nepridiprava – še preden vstopi v objekt. Primerna je za stanovanjske in poslovne objekte ter zunanjo ali notranjo namestitev, saj je povsem odporna proti vremenskim vplivom in izdatno zaščitena pred vdorom prahu ali vode.

Kamera omogoča 345° vrtenje in 90° nagib, kar omogoča izjemno širok nadzor pokritosti. Motorizirana leča nudi do 4-kratno optično povečavo, kar omogoča prikaz več podrobnosti na nadzorni sliki, pri čemer kamera že sicer zajema sliko v polni visoki ločljivosti (Full HD, 1080p s 25 sličicami na sekundo). Poleg tega lahko uporabnik nastavi do 256 različnih prednastavitev za premikanje in nagibanje, ki jih nato enostavno prikliče. Omogočeno je tudi samodejno preklapljanje med prednastavitvami z do 16 vzorci video nadzora posameznega območja.

V podjetju Uniview so razvili tudi napreden algoritem zaznavanja človeškega telesa, ki sproži alarm, utripanje varnostne luči ali govorno komunikacijo šele, ko zanesljivo zazna prisotnost človeka. Ptice, ki letijo mimo kamere, sence, ki se premikajo po tleh ali objektih in prah v bližini leče, pa ne bodo sprožili alarma. Vgrajena stroboskopska luč lahko bliska z močno svetlobo in v odvisnosti od zaznanega dogajanja. Modra in rdeča svetloba takoj opozorita vsiljivce, da so na območju, kjer se ne bi smeli nahajati

Kamera IPC672LR-AX4DUPKC omogoča tudi samodejno sledenje zaznanim ljudem, tudi če se ti začasno umaknejo iz njenega vidnega polja. Kamera se namreč ob zaznavi vsiljivca samodejno premika in nagiba, in mu sledi. Tudi ponoči, saj kamera, ko zaide sonce ali ugasnejo luči, vklopi lastne infrardeče LED-diode. Ta človeku nevidna osvetlitev omogoča, da kamera še naprej deluje in snema video posnetke 24 ur na dan, podnevi in ponoči. Obseg infrardeče svetlobe je do 50 m, zato na posnetku ne bomo nič zamudili, tudi če se zgodi v popolni temi. Kamera Uniview IPC672LR-AX4DUPKC je v Sloveniji naprodaj po priporočeni prodajni ceni, ki znaša 199 evrov z DDV.

Rudi Leskovec
foto: Uniview

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button