NoviceTehnika

To je novi Nintendo Switch OLED

Mnogi so jo težko pričakovali. Nova različica prenosljive igralne konzole Nintendo Switch prinaša kar nekaj novosti. Kot opisuje že ime, je kakopak najbolj očitna nov OLED zaslon z diagonalo 7 palcev s čimer je postal največji predstavnik nove generacije te igralne naprave. OLED zaslon je zasnovan tako, da poudari črno barvo, barve pa so bolj žive v primerjavi z običajnimi LCD ali LED paneli.

Precej manj a ne zanemarljiva novost je tudi nov podstavek, ki se sedaj razteza praktično od roba do roba in zagotavlja več kotov gledanja in boljšo stabilnost. Po novem je mogoče Switch možno priključiti tudi na žični internet preko temu namenjenega Ethernet vhoda.

Switch OLED ima 64GB prostora za nalaganje digitalnih iger, kar je še enkrat več kot običajna Switch in Switch Lite. V primerjavi z njima so pri novincu nekaj dodatnega časa namenili tudi kakovosti zvoka.

Procesor ostaja enak, to velja tudi za RAM in vse ostale ključne „trde“ komponente. Entuziasti so pričakovali ločljivost 4K in očitno bodo čakali še nekaj časa. Ločljivost namreč ostaja 720p.

Rok Rabič
foto: Nintendo

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button