NoviceTehnika

Telefon Honor 90 od danes na voljo tudi slovenskim kupcem

Honor 90 je po dvotedenski predprodaji pri vseh večjih mobilnih operaterjih na voljo tudi pri nas.

Gre za najnovejšo napravo, ki je bila pred kratkim predstavljena v Parizu in ima vodilni štiriukrivljen lebdeči zaslon na svetu, s tehnologijo za udobje oči pa Honor 90 prinaša revolucionarno strojno in programsko podporo.Telefon Honor 90 je tako opremljen s pametnimi funkcijami, ki jih poganja AI in uporabnikom omogočajo popoln posnetek neposredno iz kamere, s čimer odpravijo ali vsaj zmanjšajo potrebo po naknadnem urejanju. Nekaj jih predstavljamo spodaj:

1. Zaznavanje scene z umetno inteligenco
Honor 90 uporablja umetno inteligenco, da samodejno prepozna, kaj se snema, ter ustrezno prilagodi nastavitve kamere. Ne glede na to, ali gre za sončno pokrajino, mestno pokrajino ponoči ali bližnji posnetek okusnega obroka, bo kamera optimizirala nastavitve, kot so barva, kontrast in osvetlitev, da bo prizor kar najbolje izkoristila. Ta inteligentna optimizacija pomeni, da so fotografije takoj pripravljene za skupno rabo ali tiskanje, brez potrebe po dolgotrajnih ročnih prilagoditvah.
2. Nadgrajeni portretni način
Portretni način telefona Honor 90, ki ga poganja umetna inteligenca, zajema osupljive portrete profesionalnega videza, ki poudarijo motiv in hkrati ustvarijo čudovito zamegljeno ozadje. Ta učinek, ki je bil nekoč mogoč le s profesionalnimi kamerami in ročnim urejanjem, je zdaj na voljo na dosegu roke. Poleg tega način podpira 2-kratno povečavo, kar vam omogoča, da se bolj osredotočite na motiv in ustvarite izjemne portretne fotografije brez nadaljnjega urejanja.
3. Izjemna zmogljivost pri šibki svetlobi
Velik 1/1,4 senzor kamere Honor 90 v kombinaciji z nočnim načinom zagotavlja jasne, svetle in podrobne posnetke, tudi ko osvetlitev ni optimalna. To znatno zmanjša potrebo po naknadnem urejanju, prilagoditvi osvetlitve ali zmanjšanju šuma.
4. Ultraširoka in makro kamera z 12 milijoni slikovnih pik
Vsestranska ultraširoka in makro kamera ne omogoča le zajemanja širših kotov za pokrajinske fotografije, temveč tudi podrobnosti od blizu z najmanjšo razdaljo ostrenja 2,5 cm. Takšna možnost odpravlja potrebo po obrezovanju ali nadaljnjih prilagoditvah pri naknadni obdelavi.

Ena od večjih prednosti novega telefona Honor 90 je vgrajena velika 5000 mAh baterija, ki podpira celodnevno uporabo. Z enim polnjenjem lahko pametni telefon zagotovi do 19,5 ur neprekinjenega lokalnega pretakanja videoposnetkov. Ko je baterija skoraj prazna, jo lahko uporabniki napolnijo do 45 odstotkov s 66 W Honor SuperCharge v samo 15 minutah, kar skrajša čas izklopa. Hiter in energijsko učinkovit Honor 90 poganja Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1 Accelerated Edition, ki ima za 20 odstotkov boljši GPU in za 30 odstotkov boljšo zmogljivost AI v primerjavi s svojim predhodnikom.

Telefon Honor 90 je pri vseh večjih mobilnih operaterjih pri nas na voljo po priporočeni maloprodajni ceni 549 evrov. Izbirate lahko med polnočno črno in smaragdno zeleno barvi.

Rudi Leskovec
foto: Honor

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button