NoviceTehnika

TCL v vroče poletje z vročimi novostmi

Kaj je kitajski komunikacijski gigant pripravil za letošnje počitniške dni?

TCL je na nedavnem svetovnem mobilnem kongresu vsekakor razgrel že tako vroče ozračje s svojimi napovedmi in že pripravljenimi novostmi. Mednje sodi prenovljena linija mobilnika 20 kjer izstopa zastavonoša z dodatkom Pro 5G, dva cenovno dostopnejša mobilna telefona Alcatel 1L Pro in Alcatel 1, otroška pametna ura MOVETIME Family Watch 2 in nenazadnje še precej zanimiva pametna očala NXTWEAR G.

Pametni telefoni serije TCL 20

Po novem se v »dvajsetki« nahaja kar pet modelov in sicer najzmogljivejši TCL 20 Pro 5G, ki mu sledijo še TCL 20L+, TCL 20L, TCL 20 5G ter TCL 20 SE. Že omenjeni 20 Pro 5G se ponaša s 6,67-palčnim AMOLED zaslonom ter tehnologijo NXTVISION 2.0 inteligentnega prikaza, za katero skrbijo pri podjetju Pixelworks. Za boljši občutek smo spodaj priložili še uradni TCL-ov pomladni napovednik, saj več informacij o prihodu v Evropo še ni znanih.
Introducing the all-new TCL 20 Pro 5G – YouTube

Pametna očala TCL NXTWEAR G

Zaslon, ki meri 140 palcev v diagonalo, ima razmerje 16:9 in vam sledi na vsakem koraku? Sliši se neresnično, vendar le dokler si ne nadenete novih TCL-ovih projecirnih očal NXTWEAR G. Slednja vam preko povezave USB C prikažejo posnetek telefona ali tablice na veliko večjem navideznem ekranu. Že res, da zaenkrat le preko kabla, ki je obvezna vez med napravo in očali, vendar so le-ta lahka in enostavno prenosljiva tudi pri vsakodnevnih obveznostih. Kdaj točno, bodo pametna očala NXTWEAR G na voljo pri nas še ni znano, Avstralci pa naj bi se jih razveselili že prihodnji mesec. Cena? Približno 600 evrov …

Kaj pa ostalo?

Med vidnejšimi produkti so tako tudi druga generacija pametne otroške ure MOVETIME Family Watch 2, ki prinaša posodobljen videz in širši nabor funkcij, hrati pa je TCL poskrbel za stabilen širokopasovni 5G podatkovni prenos na področjih, kjer omenjenega signala navadno ni. Za to bo poskrbel tako imenovani TCL LINKHUB 5G Outdoor CPE s stopnjo zaščite IP67, ki ni nič drugega kot »zbiralnik« podatkovnih signalov na večih frekvencah ob redkeje nameščenih baznih postajah. Odlična rešitev za ljubitelje nemotenega dostopa na oddaljenih krajih. Več v spodnjem napovedniku.

 

Da je 5G podatkovni prenos TCL-ovo vodilo zadnjih let ni skrivnost, zato so napovedali tudi prihod novega 5G mobilnika in pa novega 5G tablice. Menda še v tem letu, o čemer bomo vsekakor poročali.

Blaž Likovič
foto: TCL

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button