NoviceTehnika

TCL napreduje pri svojih 5G zavezah

Kaj so pri kitajskemu gigantu pripravili za Svetovni mobilni kongres 2022?

V prestolnici Katalonije, o koder navadno poročamo o Seatovih vozilih, se tokrat javljamo z novitetami s področja mobilnih pametnih naprav. Tam se namreč odvija Svetovni mobilni kongres 2022, kjer smo pod drobnogled vzeli kitajskega giganta TCL. O sveži ponudbi nove serije mobilnikov TCL 30 smo že pisali TUKAJ (link od prejšnjega članka), medtem ko bomo tokrat preverili še preostale novosti.

Na področju tabličnih računalnikov so predstavili tri novosti. Kot naslednik nedavno predstavljenega TCL NXTPAPER 10 se je predstavila še različica MAX, ki je na voljo z WiFi ali 4G LTE konfiguracijo. Ne glede na izbiro je govora o relativno zmogljivi tablici, ki lahko služi kot opravilo ali razvedrilo. Ima 10,36-palčen zaslon, ki prekriva 83 odstotkov površine in nudi realističen občutek »papirnate tablice«. Za ljubitelje razvedrilnih vsebin bo prednostna izbira TCL TAB 10 HD 4G, ki jo bodo vzljubili redni gledalci video vsebin. Tretja novost je TCL TAB 10s 5G, ena izmed prvih tablic s 5G povezavo. Njen 10,1-palčni Full HD zaslon, 8.000 mAh zajetna baterija in izredno hitra internetna povezava so prepričljiva ponudba. Hkrati so Kitajci oder izkoristili še za napoved še izboljšane različice po imenu TCL TAB PRO 12 5G, vendar več o njej ob uradnem prihodu.

Nekaj besed je bilo namenjeno še podporni elektroniki, predvsem omrežni opremi kot so razni žični in brezžični usmerjevalniki, razdelilniki in podobno. Kar nekaj komponent je bilo prilagojenih hitremu 5G prenosu podatkov, ki so na voljo širom evropskega tržišča. Več na povezavi TUKAJ.

Blaž Likovič
foto: TCL

Povezani članki

En komentar

  1. I’m really impressed with your writing skills and also with the layout
    on your blog. Is this a paid theme or did
    you customize it yourself? Anyway keep up the excellent quality writing, it’s
    rare to see a nice blog like this one today.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button