TehnikaTesti

SteelSeries Arctis 7P+

Slušalke, ki bodo razveselile ljubitelje iger!

Gaming je konstantno v vzponu. Če je še pred leti veljalo, da boste za ekranom in s ploščkom v roki uzrli golobrade najstnike, se je v zadnjem času starostna letvica konkretno pomaknila proti 40. ali celo 50. letu. Ne verjamete? Poskusite dobiti Playstation 5.

Če ste med tistimi redkimi posamezniki, ga lahko na različnih platformah prodate z vsaj 50 % zaslužkom – nekateri so nastavili cene tudi s faktorjem 2 in več. Podatek, ki govori sam zase … konzol Playstation 4 so prodali v skoraj 117 milijonih primerkih!

Torej. Poligon za prebijanje dolgih ur imamo. Kako ga torej še nadgraditi? Ob vsej periferiji gizmov, je zagotovo ena boljših naložb nakup slušalk. Kot prvo imate vi svojo intimnost, hkrati pa se vam člani istega gospodinjstva lahko le zahvalijo za uvidevnost … da sosedov niti ne omenjamo!

Tokrat smo pod roke dobili (Slovencem) ne ravno najbolj poznane slušalke proizvajalca SteelSeries. Ko so nam jih pri zastopniku predali, so dejali, da če so ostale bolj poznane znamke nivoja BMW, Mercedes, Audi … so le-te Bentley. In kaj stoji za tako močnimi besedami?

SteelSeries 7 na samem začetku pustijo mešan vtis. Predvsem pade v oči elastični trak, ki ga je moč nastavljati, glede na širino (ali višino) vaše glave. Če večina proizvajalcev poskrbi za mehko peno, so pri SteelSeries ubrali alternativo. Toda vse alternative niso vedno slabe!

Šele po daljši uporabi naglavnih slušalk ugotovite, da se vaši glavi nič ne more prilegati bolje kot širok trak. In če smo si bili v uredništvu enotnega mnenja, da znajo biti običajne naglavne slušalke precej hitro neudobne, so Arctis 7 test udobja opravile z odliko!

Kot zapriseženi avtomobilisti smo v uredništvu zagnali igro Dirt 5. Tudi tukaj smo si bili enotnega mnenja, da je prostorski zvok iz slušalk več kot korekten. V določenih trenutkih dobite dejanski občutek vožnje z avtomobilom. Pri SteelSeries obljubljajo frekvenčni razpon med 20 in 20.000 herci.

V kolikor ste ljubitelji iger, kjer poteka cvetober filozofske razprave, ali pa zgolj snujete taktiko, kako pokončati sovraga, bo nadvse prav prišel diskretno vkomponiran mikrofon, ki ga je moč nadvse enostavno izvleči in pospraviti. Mi smo preizkusili online igranje v NBA 2K22, pri čemer so ostali soigralci na drugih lokacijah brez težav razločili naše modrovanje glede postavljanja taktike.

Mi smo še največjo pomanjkljivost našli v manjku modrega zoba. V kolikor želite slušalke povezati s telefonom, boste morali v USB C potisniti 2.4 GHz oddajnik, ki pa je lahko v žepu kaj hitro moteč. Ta oddajnik tudi enostavno namestite v vaš Playstation.

V kolikor posedujete starejše različice Playstationa, boste v kompletu dobili tudi adapterje, prav tako pa je na voljo kabel, ki lahko poveže vaš kontroler s slušalkami. Ena bolj privlačnih lastnosti je tudi avtonomija baterije, saj slušalkam omogoča do 30 ur neprekinjenega delovanja.

Ali so SteelSeries Arctis 7P+ dejansko Bentley med igričarskimi slušalkami? Odgovor je pritrdilen, a potrebno je vzeti v obzir, da so to predvsem igričarske slušalke in ne toliko slušalke s katerimi bi preživljali ure in ure ob ubrani klasični glasbi. So ekstremno udobne, praktične, trpežne, hkrati pa ponujajo vse, kar bodo iskali zapriseženi igričarji. Še cena. Arctis 7P+ boste pri slovenskih trgovcih našli za približno 160 evrov.

Boštjan Horvat
foto: caranduser.com

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button