TehnikaTesti

SteelSeries Aerox 3

Lahko in zračno, ravno prav za vroče poletne dni, tako bi lahko na hitro in enostavno opisali miško SteelSeries Aerox 3, ki pa je v resnici več kot le to. No, miška je še vedno, kakšna, pa … preberite spodaj.

Da nadaljujemo z uvodom, gre za izjemno lahko miško, saj tehta zgolj 59 gramov, kar je toliko kot dve AA bateriji in zavojček sladkorja ob kavi, no, kolikor je bil, dokler jih niso zmanjšali na 3-gramske paketke.

Naj ponovim … izjemno lahka miška. To seveda pomeni, da ne bo primerna za vsako roko in okus, preferenca teže in velikosti je odvisna od vsakega posameznika. Velikost je bolj kot ne klasična, torej nekaj srednjega, kar pomeni da bo večini uporabnikov odgovarjala. Nekaj kar bo marsikomu všeč, poleg seveda RGB osvetlitve s katero lahko miška osvetljuje svojo okolico v skoraj kateri koli barvi si zamislite, je miškina mrežna struktura.

Slednja omogoča. da dlan na miški diha in se občutno manj poti, če sploh se. seveda bi tu marsikoga zaskrbelo, kaj pa prah in vlaga, ki bi kljub temu uspela pridi do miškinega vezja? Odgovor SteelSeries na to je nekaj kar imenujejo AquaBarrier™ Protection. Gre za zaščito vezja in stikal, ki omogoča IP 54 standardu za zaščito pred vlago in prahom. To pomeni, da ni potrebno skrbeti, kaj bo, če se vam roke običajno zelo potijo, vaša miška bo varna in vaša dlan bo dihala.

Za osvetlitev skrbijo 3 cone LED osvetlitve, ki so lahko vsaka v svoji barvi, omogočajo pa tudi izgled prelivanja barv, ki se lahko menjajo v valovih z različno hitrostjo. Osvetlitev na miški ima lahko tudi dodatno funkcijo. Nastaviti je namreč možno, da vam osvetlitev prikazuje stopnjo zdravja/poškodovanosti ali katere druge informacije v igrah, ki to podpirajo. Med podprte igre sodijo CS: GO, League of Legends and Mortal Kombat 11 … seznam se bo seveda še dopolnjeval. Vse to in še več je možno nastaviti v SteelSeries GG programskem orodju, ki je enotno za vso SteelSeries opremo in omogoča enostaven izbor naprave, ki jo želite upravljati.

Miška ima 6 gumbov, katerih funkcije se da znotraj SteelSeries Engine enostavno nastaviti in čeprav ima miška skoraj obojeročno obliko, bo zaradi stranskih dveh tipk vseeno bolj primerna za desničarje.

Aerox 3 se ponaša s TrueMove Core optičnim senzorjem, ki ima občutljivost 200 – 8.500 CPI (counts per inch), lahko prenese največjo hitrost 350 palcev na sekundo (IPS) in do 35 G pospeška, kar bi moralo zadostiti večini uporabnikov in igračarjev. Seveda, je možno občutljivost miške nastaviti programsko, stikalo za koleščkom pa je tovarniško nastavljeno, da preklaplja med različnimi stopnjami hitrostmi (CPI), ki jih je možno nastaviti v intervalih po 100 CPI.

Ker sodi miška Aerox 3 med tako imenovane gaming miške ni skrivnost, da je igranje igric z njo nekaj res dobrega. Čeprav sem osebno bolj pristaš precej težjih mišk, mi je po tem, ko sem se je navadil in prilagodil, občutljivost postala precej všeč. Še posebej je bila všeč mojemu zapestju, saj se jo po podlagi res enostavno premika, tudi zahvaljujoč PTFE ”nogicam” ki zelo gladko drsijo po podlagi. SteelSeries sicer miško namenja predvsem igralcem prvoosebnih strelskih iger, kar seveda ne pomeni, da se z njo ne da igrati tudi drugih. Tam pač blesti ker je lahka in ima dovolj občutljiv senzor, kar pomeni, da so premiki in obrati lahko hitri ter natančni in ko se je navadiš postane resnično dobro orožje za premagovanje nasprotnikov.

Za konec naj omenimo še eno lastnost, ki jo ima SteelSeries Aerox 3 in je pri žičnih miškah zelo redka. To je zamenljiv kabel, miška namreč pride s 180 cm dolgim kablom, ki ima na eni strani klasični A priključek, na drugi pa tip C. To pomeni, da če bi se kabel kdaj v prihodnosti poškodoval ga je moč enostavno zamenjati s katerimkoli kablom tipa C. Kabel je zaščiten s pleteno mrežo in izjemno mehak ter fleksibilen, tako da pri sami uporabi miške niti malo ne ovira in priznam, da tako prijetnega kabla že dolgo nisem videl. Priporočena cena naše testirane glodavke znaša 80 evrov, z malo brskanja po spletu pa jo boste brez težav našli tudi za manj.

Tim Gorjup
foto: caranduser.com

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button