NoviceTehnika

Sonyjevi televizorji za leto 2022

Sony predstavlja ponudbo televizorjev Bravia XR za leto 2022, ki se ponašajo s tehnologijo XR Backlight Master Drive za zaslone Mini LED in tehnologijo XR Triluminos Max za nove zaslone OLED.

Pri serijah Z9K in X95K, ki ju poganja kognitivni procesor XR, je novost tehnologija XR Backlight Master Drive, ki natančno krmili najnovejšo generacijo osvetlitve ozadja Mini LED za izboljšano svetlost. Kognitivni procesor XR poganja tudi novi OLED-panel modela A95K s tehnologijo XR Triluminos Max, ki prinaša našo najširšo barvno paleto ter reproducira naravne sence in odtenke. Z milijoni posameznih, samoosvetljenih slikovnih pik A95K prikazuje več barv kot kdaj koli, s čimer ustvarja popolnoma novo izkušnjo gledanja.

Te inovacije nam omogočajo, da ponudimo najboljšo in najbolj vseobsegajočo izkušnjo gledanja z natančnim prikazom slike, kot so si jo zamislili ustvarjalci vsebin. Ob gledanju filmov lahko doživite tudi vrhunski zvok z izboljšano tehnologijo Acoustic Surface Audio+ pri modelih OLED oziroma Acoustic Multi-Audio pri modelih LED. Z njuno pomočjo se položaj zvoka natančno ujema z dogajanjem na zaslonu, kar ustvarja zares vseobsežno izkušnjo slike in zvoka. Televizorji ob tem prinašajo tudi nove funkcije, ki omogočajo prilagoditev in izboljšavo domače zabave. Dodatno bo novi način Bravia Core Calibrated Mode samodejno prilagodil kakovost slike na zaslonu, da bo ta bližje videzu, ki ga je zasledoval ustvarjalec. Vsi televizorji Bravia XR 2022 bodo opremljeni z oznako ‘Popolni za PlayStation5’, kar vključuje dve ekskluzivni funkciji PS5 – samodejno obdelavo odtenkov HDR (ang. »Auto HDR Tone Mapping«) in slikovni način samodejne izbire žanra (ang. »Auto Genre Picture Mode«).

Letos Sony predstavlja tudi novo razvito originalno kamero Bravia CAM, ki zazna, kje sedite, in glede na to ustrezno optimizira sliko in zvok. Z vse večjim povpraševanjem po še večjih TV-zaslonih se povečuje tudi poraba virov in električne energije. Toda Sony je zavezan trajnostnemu razvoju v celotnem ciklu izdelka – vse od njegovega snovanja do uporabe, ko gledalci uživajo v izkušnji slike in zvoka. Sonyjev globalni okoljski načrt »Road to Zero« predvideva vzpostavitev trajnostne družbe z doseganjem ničelnega okoljskega odtisa skozi celoten življenjski cikel izdelkov in poslovnih dejavnosti do leta 2050. Z mislijo na te cilje v televizorjih za leto 2022 uporabljajo visoko reciklirano plastiko SORPLAS, ki so jo razvili v podjetju Sony. Z uporabo plastike SORPLAS so povečali uporabo recikliranih materialov, hkrati pa zmanjšali skupno porabo nove plastike do 60 odstotkov, kar je približno enako, kot je materiala v 140 milijonih zgoščenk. Poleg tega lahko kamera Bravia CAM zazna, kdaj gledalci niso več pred televizorjem ter zatemni zaslon za varčevanje z energijo.

Rudi Leskovec
foto: Sony

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button