NoviceTehnika

Sonyjev zvočniški modul HT-A7000

Virtualni prostorski zvok, ki vas s tehnologijama Vertical Surround Engine in S-Force PRO Front Surround zaobjame z vseh strani.

Sony danes predstavlja vrhunski zvočniški modul HT-A7000, s katerim boste odkrili povsem novo raven popolnega doživetja realističnega zvoka.

Zvočniški modul HT-A7000 ima 7.1.2-kanalno zasnovo z dvema zvočnikoma, usmerjenima navzgor za zvok, ki prihaja od zgoraj, dvema usmerjenima visokotoncema, petimi sprednjimi zvočniki za širši prostorski zvok ter vgrajenim globokotoncem za globoke base. Skupaj s tehnologijama Vertical Surround Engine in S-Force PRO Front Surround ustvarja virtualen prostorski zvok, ki vas zaobjame z vseh strani. Na ta način lahko popolnoma uživate v vznemirljivem zvoku, ki ga prinašata formata Dolby Atmos in DTS:X.

Zahvaljujoč Sonyjevi tehnologiji Vertical Surround Engine lahko HT-A7000 poskrbi za ustrezen položaj zvoka tudi v navpični smeri, kar omogoči, da tudi brez stropnih zvočnikov doživite zvok, ki prihaja od zgoraj. Medtem ko tehnologija S-Force Pro Front Surround ustvari virtualno prostorsko zvočno polje z zvokom, ki do vas prihaja z obeh strani.

Zvočniški modul HT-A7000 je opremljen z navzgor obrnjenima zvočnikoma. Z njima se zvok odbija od stropa, s čimer je dosežen učinek, kot če bi zvok prihajal iz zvočnikov, nameščenih na stropu. Skupaj s tehnologijo Vertical Surround Engine navzgor obrnjena zvočnika poskrbita za še bolj doživeto izkušnjo zvoka, ki prihaja od zgoraj. Usmerjena visokotonca medtem odbijata zvok od sten in prostorskemu zvoku dajeta potrebno širino za vseobsežno izkušnjo, ki presega velikost vašega televizorja.

Ko vse to povežemo še s tehnologijo S-Force PRO Front Surround, dobimo še širši prostorski zvok ter resnično popolno izkušnjo.Odkrijte nov način poslušanja z zvokom 360 Reality Audio12, ki prinaša resnično vseobsežen zvok za doživetje kot bi bili na koncertu v živo ali v snemalnem studiu. V zvoku 360 Reality audio lahko uživate s pretočno glasbo iz storitev Amazon Music HD, Deezer, nugs.net in TIDAL3. Ali pa zahvaljujoč visoki ločljivosti zvoka High-Resolution Audio uživajte v glasbi točno tako, kot so si zamislili sami ustvarjalci.

Zvočniški modul HT-A7000 se ponaša tudi s funkcijo DSEE ExtremeTM, ki uporablja umetno inteligenco Edge-AI za povečanje ločljivosti stisnjenih digitalnih datotek v realnem času. Funkcija povrne polni razpon zvoka, ki se je izgubil s stiskanjem ter tako ustvari bogatejšo, popolnejšo izkušnjo poslušanja. Ob predvajanju prek zvočniškega modula HT-A7000 se v celoti ohrani originalna kakovost slike, kar zagotavlja popoln užitek v filmih. Igre in filmi bodo zdaj še bolj vznemirljivi in realistični, saj HT-A7000 podpira vse najnovejše formate, kot so 8K HDR, 4K 120 in Dolby Vision.

Za bogate base izberite dodatni globokotonec SA-SW5. Ta se ponaša s 300 vati globokih basov, ki prihajajo iz 180 mm zvočnika s pasivnim elementom za oddajanje zvoka. Ali pa izberite model SA-SW3 – kompakten bas-refleksni globokotonec z 200 vati moči in 160 mm zvočnikom. Za še vznemirljivejšo kinematografsko izkušnjo z zvokom, ki prihaja neposredno izza vašega hrbta, pa dodajte še brezžične zadnje zvočnike SA-RS3S s skupno 100 vati širokega prostorskega zvoka in možnostjo pritrditve na steno. Zvočniški modul HT-A7000 bo na voljo po predvideni maloprodajni ceni 1.300 evrov od septembra 2021 dalje.

Rudi Leskovec
foto: Sony

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button