TehnikaTesti

Sony Xperia M5

V svetu mobilnikov v zadnjem času ne beležimo ravno revolucij. Težko rečemo, da tudi evolucije, saj v zadnjih letih proizvajalci, bolj kot ne, posvečajo pozornost marketingu in upanju, da bodo kupci vseeno stali ure (mnogi tudi dneve) pred vrati trgovine, da bodo le med prvimi, ki bodo uzrli najsodobnejšo tehnično stvaritev. Toda takšnih možicljev je vsak dan manj.

No, pri Sonyju niso nikoli ciljali na kupce, ki bodo pognali korenine od čakanja v nepreglednih kolonah. Bolj se zdi, da kupcem želijo ponuditi korekten telefon za svoj denar. Torej razum, ne čustva! Po uspehu pametnega telefona Xperia M4 Aqua, so pri Sonyju pripravili naslednika M5.

Xperia M5 ima izboljšano zadnjo kamero ločljivosti 21,5 milijona slikovnih pik, ki omogoča, da posnamete izjemne trenutke kot profesionalec. Ko je objekt predaleč, je na voljo 5-kratna digitalna povečava. Xperia M5 zagotavlja z napredno izostritvijo le 0,25 sekunde, da so posnetki natančno in samodejno izostreni. Nova hibridna tehnologija samodejne izostritve vsebuje tako izostritev s faznim kot s kontrastnim zaznavanjem. Velja omeniti, da kamera omogoča snemanje videoposnetkov v ločljivosti 4K.

Zaslon meri 12,7-cm (5’’) in je polne visoke ločljivosti, zagotovo pa je največja prednost Xperie M5 v tem, da je odporen na vodo in prah z USB vhodom brez pokrova za dodatno priročnost in preprosto polnjenje. Xperia M5 ima baterijo s kapaciteto 2600 mAh, ki nudi do 2 dneva delovanja, čeprav se v praksi izkaže, da boste telefon polnili že po dobrem dnevu (nezahtevnega) delovanja.

M5 poganja 64-bit 2-GHz osemjedrni procesor MediaTek Helio X10 s 3 GB RAM-a, spomin pa je preko SD kartice razširljiv do 200 GB. Velja pohvaliti lahkotnost telefona in pozicijo gumba za odklepanje ter tudi hitri dostop do fotoaparata.

In kaj so lahko minusi? Po mojih izkušnjah lahko še največjega pripišemo že omenjeni bateriji. Nadalje se zna telefon tudi pregrevati, še zadnja opazka pa se zdi ozka tipkovnica z nagnetenimi črkami. Vas je odvrnilo? Nikar! Priporočena cena Xperie M5 je 350 evrov, kar zagotovo odtehta vse minuse. Zagotovo gre verjetno za enega najboljših telefonov za to ceno.

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button