NoviceTehnika

Sony Xperia 5 II

Xperia 5 II je drugi pametni telefon podjetja Sony s podporo za tehnologijo 5G in ponuja kompaktno obliko brez kompromisov pri zmogljivosti. S čim tokrat napadajo Japonci, ki zatrjujejo, da so zmogljivost zapakirali v kompaktno ter ergonomično ohišje (širina: 68 mm, debelina: 8 mm)?

Hitra kamera uporablja nagrajeno tehnologijo Sonyjevih kamer Alpha, vključno s samodejno izostritvijo oči v realnem času pri fotografiranju ljudi in živali za popolne portrete pri vsakem posnetku in do 20 sličic na sekundo v načinu neprekinjenega snemanja s samodejno izostritvijo, ki izračune za AF/AE izvede 60 krat na sekundo za zajem vedno ostrih trenutkov, ki jih ne boste želeli pozabiti.

Prvi mobilni telefon na svetu, ki omogoča snemanje počasnih posnetkov v kakovosti 4K HDR in s 120 sličicami na sekundo, obenem omogoča tudi snemanje in predvajanje do 5-krat upočasnjenih posnetkov pri snemanju s hitrostjo 24 sličic na sekundo in tako ponuja dodatne izrazne možnosti.

HDR OLED zaslon CinemaWide z diagonalo 15,5 cm in ločljivostjo 4K prinaša točnost barv v načinu za ustvarjalce Creator “powered by CineAlta”.

Xperia 5 II je namenjena igranju s stopnjo osveževanja zaslona 120 Hz, in opremljena s tehnologijo za zmanjševanje zabrisanosti s frekvenco 240 Hz, osveževanjem zaznavanja dotika s frekvenco 240 Hz ter za okoli 35 % izboljšano odzivnostjo na dotik v primerjavi s predhodnikom (Xperia 5) za precizno sledenje vašim prstom.

Naslednja generacija povezljivosti 5G, mobilna platforma Qualcomm Snapdragon 865 5G. Xperia 5 II je opremljen z akumulatorjem s 4.000 mAh in hitrim polnjenjem, ki akumulator do 50 % napolni v 30 minutah. Obsežno znanje podjetja Sony na področju razvoja baterijskih tehnologij za podaljšanje življenjske dobe akumulatorjev zagotavlja, da bo telefon zdravo baterijo ponujal tudi po dveh letih uporabe. Xperia 5 II je tudi odporen na vodo v skladu s standardom IP65/68, steklo Corning Gorilla Glass 6 na sprednji in zadnji strani pa zagotavlja trpežnost. Xperia 5 II bo v črni, modri in sivi barvi in z operacijskim sistemom Android 10 na voljo od jeseni 2020.

Rudi Leskovec
foto: Sony

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button