NoviceTehnika

Sony WH-1000XM5

Sony je danes predstavil najnovejšo različico slušalk iz večkrat nagrajene serije 1000X.

Slušalke WH-1000XM5 se ponašajo z najbolj dovršenim sistemom odpravljanja šumov do zdaj. Vgrajena imajo dva procesorja, ki spremljata zvoke iz osmih mikrofonov, kar močno zmanjša šume v srednjem frekvenčnem razponu, hkrati pa funkcija Auto NC Optimizer skrbi za samodejno optimizacijo odpravljanja šumov. Ne glede na to, ali se želite v glasni kavarni osredotočiti na delo ali pa se sproščati med jutranjo potjo v službo, bodo slušalke Sony WH-1000XM5 ustvarile popolno okolje za poslušanje.

S pomočjo integriranega procesorja V1 slušalke WH-1000XM5 izkoristijo celoten potencial Sonyjevega procesorja QN1 za visokoločljivostno odpravljanje šumov. Istočasno pa velja izpostaviti tudi 30-milimetrska zvočnika, ki sta posebej zasnovana tako, da še dodatno izboljšata odpravljanje šumov. Vse naštete lastnosti izboljšajo čistost zvoka in reprodukcijo nizkih tonov ter omogočajo uživanje v poslušanju brez šumov.

Posebej zasnovana 30-milimetrska zvočnika z lahko in trdno kupolo sta izdelana iz kompozitnega materiala iz ogljikovih vlaken, ki izboljša občutljivost pri visokih frekvencah za še bolj naravno kakovost zvoka. Tukaj pa so še druge Sonyjeve tehnologije, vključno z materialom za spajkanje brez svinca, ki vsebuje zlato za boljšo prevodnost, ter optimiziranimi vezji, ki zagotavljajo čist in konsistenten zvok za vsako skladbo.

Zahvaljujoč Sonyjevi tehnologiji kodiranja zvoka LDAC, ki se je uveljavila kot standard na tem področju, lahko brezžično ali z žično povezavo uživate v izboljšanem zvoku visoke ločljivosti High-Resolution Audio. Ob tem vam bo tehnologija DSEE Extreme, ki v realnem času poveča ločljivost glasbenih datotek, omogočila, da uživate v vseh – tudi najmanjših – podrobnostih najljubših skladb natanko tako, kot so si zamislili ustvarjalci. Poleg tega so nove slušalke certificirane za zvok 360 Reality Audio.

Slušalke WH-1000XM5 se ponašajo tudi s funkcijo Quick Access, ki omogoča, da jih nastavite tako, da z dvema ali tremi dotiki nadaljujejo s predvajanjem skladb prek storitve pretočnega predvajanja Spotify, ne da bi se za to morali dotakniti svojega telefona. WH-1000XM5 so opremljene s pametnimi funkcijami, ki vam bodo olajšale popotovanje skozi vsakdan. Zahvaljujoč funkciji Speak-to-Chat se lahko ustavite za kratek pogovor, slušalke pa bodo samodejno zaustavile predvajanje glasbe in do ušes spustile zvok iz vaše okolice. Ko se bo nato pogovor zaključil, se bo predvajanje glasbe samodejno nadaljevalo. Enako se bo s funkcijo takojšnjega premora predvajanje samodejno prekinilo tudi, ko boste slušalke sneli z glave.

Hkrati ostati povezan še nikoli ni bilo enostavneje. Te slušalke Bluetooth so namreč lahko istočasno povezane z dvema napravama. Ko prejmete klic, bodo slušalke vedele, iz katere naprave prihaja, ter se bodo z njo takoj samodejno povezale. Seveda pa lahko med napravama hitro preklapljate tudi z enostavnim dotikom gumba. Slušalke WH-1000XM5 imajo zato vgrajeno zmogljivo akumulatorsko baterijo, ki zagotavlja do 30 ur poslušanja, da lahko v vrhunskem zvoku uživate tudi na dolgih potovanjih. In če ste v naglici, baterija pa je prazna, jo lahko prek povezave USB Power Delivery (PD) v samo 3 minutah napolnite z dovolj energije za 3 ure poslušanja. Slušalke WH-1000XM5 so na voljo v črni in platinasto sivi barvi. V Sloveniji jih bo mogoče od konca maja 2022 dalje po predvideni priporočeni maloprodajni ceni 420 evrov. Več informacij, kot tudi o natančnem prihodu slušalk, si lahko ogledate na https://www.lorexcenter.si/.

Rudi Leskovec
foto: Sony

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button