TehnikaTesti

Sony WH-1000XM3

Če smo pred nekaj leti lahko uzrli le vaške posebneže z ogromnimi slušalkami na glavi, je to dandanes že precej pogost pojav. In ko preizkusite zastavonošo, v tem primeru Sonyja, razumete, zakaj mnogi namenijo prednost kakovosti zvoka napram (nekonvencionalnemu?) izgledu.

Sony je s svojim modelom WH-1000XM3 začrtal visoke standarde. Pravzaprav so tako zelo visoki, da bo konkurenca morala pošteno zavihati rokave. Pa začnimo verjetno z najboljšim atributom s katerim se lahko pohvalijo najnovejše „sluške“ – odpravljanjem šuma. Slednji je že tako zelo močno napredoval, da se nam je večini v uredništvu milo storilo, da WH-1000XM3 nismo dobili na preizkus v času renovacije poslovnih prostorov.

Čeprav že slušalke same s svojo zasnovo precej zadušijo zvok, je „noise cancelling“ na osupljivo visokem nivoju. Prav tako se lahko Sonyjev zastavonoša, med slušalkami z odpravo šumov, pohvali z odličnim basom in odličnim zvokom. Povezljiv je preko modrega zoba, LDAC in seveda običajnega kabla z „bananicami“. Poleg funkcije odprave šumov je ena boljših možnosti ambientalni zvok, ki še nekoliko izboljša kakovost predvajane glasbe.

Kadar boste poslušali glasbo preko telefona, boste lahko jakost zvoka in izbor glasbe vršili kar na nevidnem drsniku slušalk. Slednji sicer terja kar nekaj privajanja, da boste ugotovili kje se morate dotakniti na površini, a ko to enkrat osvojite, bo tovrstni način edini za izbiro najljubše skladbe. S to drsno ploščo se lahko tudi oglasite na telefon. Slušalke vam bodo omogočile predvajanje do 30 ur, medtem ko lahko preko USB type-c v 10 minutah napolnite slušalke za 5 ur predvajanja.


Seveda pa tudi v tem primeru ni vse brez pomanjkljivosti, a resnici na ljubo jih je bore malo. Še najbolj zbode v oči dejstvo, da ko prestavljate med funkcijama ambientalnega zvoka in odprave šumov, pri slednjem nekoliko izgubite na kakovosti predvajane glasbe. Če vam cena 379 evrov ne predstavlja prevelikega posega na vaš finančni račun, boste z WH-1000XM3 zagotovo zadeli v polno. Gre namreč za izredno udobne, praktične, predvsem pa za odlične naglavne slušalke.

Če veliko hodite po letalih, poslušate nadležne sosede, ali enostavno samo uživate v odličnem zvoku, morate te slušalke zagotovo uvrsti na seznam. Ali boste sprejemali kompromise je seveda vaša odločitev, a Sony je, kot že rečeno, letvico naglavnih slušalk z odpravo šuma postavil zares visoko.

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button