TehnikaTesti

Sony WF-SP800N

Brezžične slušalke za aktiven življenjski slog.

Z leti je individualno krajšanje časa s poslušanjem glasbe dobilo vse širši pomen. Odstranitev ”žic” je pri uporabi slušalk prineslo več svobode, dodatne funkcije pa obsežnejšo rabo, zato so majhne ušesne brezžične slušalke vse pogostejši spremljevalec tehnološko usmerjene družbe.

Slušalke, kot so model WF-SP800N, so zato ravno pravšnje za osebo z aktivnim življenjskim slogom, saj ponujajo številne možnosti uporabe. Tehnični podatki se najprej pohvalijo z oceno IP55, kar pomeni, da so odporne proti prahu in zagotavljajo vodotesnost. Posledično se jih brez skrbi opere z vodo po naporni vadbi v fitnesu ali po intenzivnem jutranjem teku. Predvsem higiensko in zelo priročno. Hkrati bo jutranji tek v okolici tudi varen, saj slušalke premorejo ”prepuščati” hrup iz okolice in tako ni strahu, da bi preslišali mimoidoče prevozno sredstvo.

Zavoljo te funkcije, so slušalke še kako priročne pri kratkočasenju med kolesarjenjem ali vožnjo električnega skiroja. V primeru, da pa želite s kom na pločniku spregovoriti, se dotaknete slušalke za 3 sekunde in le ta zniža glasnost. Ob tem je potrebno poudariti, da je Sony izboljšal povezljivost med slušalkama, zato ne prihaja do prekinitev med gibanjem.

Preobrat, ki ga zmorejo brezžične slušalke je digitalno odpravljanje šumov, zato so lahko dober ”sodelavec” pri delu od doma ali med popoldanskim branjem. Z vklopljeno sledno funkcijo slušalke delujejo do 9 ur, medtem ko prenosni etui slušalki napolni še za dodatnih 9 ur. Hitro polnjenje 10 minut omogoči do 1 ure poslušanja glasbe. Seveda, če funkcije ”noise-cancelling” ne uporabljamo, se skupni čas delovanja podaljša na 26 ur.

Slušalka je anatomsko oblikovana in se dobro prilega ušesu. Izbira med hibridnimi silikonskimi ušesnimi čepki 5 velikosti omogoča, da najdete primernega, ki se popolnoma prilega ušesni votlini in tako ponudi najboljši zvok oziroma minimizira zunanji šum. Masa posamezne slušalke znaša 9 gramov, medtem ko etui ”vaga” 57 gramov. Slednji je malenkost zajetnejših dimenzij, a se ga še zmeraj da lepo spraviti v žep. Le nekoliko več energije bi lahko hranil, kot le za eno polnjenje. Baterija prenosnega etuija se polni preko USB-C polnilca, brezžičnega polnjenja pa ne omogoča.

Povezava poteka na klasičen način preko ”modrega zoba”, ki je po ”prvi paritvi” hitra, saj se slušalke nemudoma povežejo z napravo, ko jih vzamemo iz škatlice. Za še boljšo uporabniško izkušnjo priporočam uporabo tovarniške aplikacije Headphones, v kateri je možno do potankosti nastaviti brezžične slušalke. Med drugim z njo spremljate status napolnjenosti baterij, nastavljate zvok s pred nastavljenimi programi ali celo analizirate svoja ušesa.

Brezžične slušalke Sony WF-SP800N so na voljo v treh barvnih kombinacijah – bela, modra, črna. Zmogljive, večnamenske, predvsem pa vodoodporne brezžične slušalke so na voljo po ceni 149 evrov.

Rocco
foto: caranduser.com

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button