NoviceTehnika

Sony SRS-NS7

Filmsko doživetje kar na vaših ramenih!

Sonyjeva aplikacija 360 Spatial Sound Personalizer skupaj z ovratnim zvočnikom SRS-NS7, priloženim brezžičnim oddajnikom in televizorji BRAVIA XR ustvari kinematografski prostorski zvok Dolby Atmos
Sony predstavlja nov brezžični ovratni zvočnik SRS-NS7, s katerim boste v povezavi z brezžičnim oddajnikom WLA-NS7 uživali v popolni osebni izkušnji kinematografskega zvoka. Brezžični oddajnik WLA-NS7 poleg tega deluje tudi z izbranimi Sonyjevimi slušalkami, s katerimi boste lahko uživali v enakem doživetju zvoka kot z ovratnim zvočnikom SRS-NS7.

SRS-NS7 je namreč prvi brezžični ovratni zvočnik na svetu s tehnologijo Dolby Atmos, združljiv s Sonyjevimi televizorji BRAVIA XR. Prinaša vam Sonyjevo edinstveno izkušnjo prostorskega zvoka 360 Spatial Sound, ki z aplikacijo 360 Spatial Sound Personalizer ustvari popolno optimizirano kinematografsko izkušnjo. SRS-NS7 deluje s priloženim brezžičnim oddajnikom in televizorji BRAVIA XR, pri čemer okrog vas ustvari idealno polje virtualnih zvočnikov Dolby Atmos. Tako vas postavi naravnost v prizor ter pričara občutek, da ste del dogajanja. Uživanje v zvoku je povsem preprosto. Z optičnim in USB-kablom samo povežete brezžični oddajnik s televizorjem ter vzpostavite povezavo Bluetooth med oddajnikom in ovratnim zvočnikom SRS-NS7.

Če si želite popolnoma osebno prilagojene izkušnje, uporabite aplikacijo 360 Spatial Sound Personalizer. Z njo fotografirajte svoja ušesa, aplikacija pa bo te podatke nato upoštevala pri ustvarjanju vam prilagojene izkušnje poslušanja z ovratnim zvočnikom SRS-NS7. Poleg uživanja v vsebinah Dolby Atmos na velikem zaslonu vam SRS-NS7 v povezavi s pametnim telefonom prinaša tudi podporo za zvok 360 Reality Audio, s katerim lahko doživite popolno koncertno vzdušje. Omenjeno tehnologijo predvajanja zvoka, ki vas popolnoma obkroži z glasbo, nudijo združljive glasbene storitve, kot so Deezer, nugs.net in TIDAL.

SRS-NS7 pa ni le popoln spremljevalec televizorjev BRAVIA XR, temveč ga lahko povežete tudi z napravami, kot so prenosni in tablični računalniki ter pametni telefoni. S tem osebnim brezžičnim ovratnim zvočnikom namreč lahko v svojih priljubljenih razvedrilnih vsebinah uživate tudi v dovršeni 2-kanalni stereo tehniki, ki vam prinaša popolnejše doživetje zvoka.

Ovratni zvočnik SRS-NS7 uporablja Sonyjeve priznane tehnologije za zvok, s katerimi ustvarja kristalno jasno akustiko ter močan zvočni tlak za bogatejše in globlje zvoke, ki pričarajo popolno osebno kinematografsko doživetje. Zahvala za to gre zvočni enoti X-Balanced, ki omogoča optimalno velikost zvočnikov v kompaktnem ohišju, povečuje zvočni tlak ter zmanjšuje popačenje. Rezultat je čist, jasen zvok glasbe in vokalov. Poleg tega navzgor obrnjen zvočnik predvaja čist in jasen zvok neposredno vam ter ne moti ostalih. Tako se celo sredi noči lahko popolnoma potopite v svet filmov in glasbe. Dodatno velja omeniti še pasivni element za oddajanje zvoka, ki poveča odzivnost pri nizkih frekvencah za jasne base, udarne zvočne učinke in globoke ritme.

Poleg tega vam ne bo treba skrbeti za avtonomijo. Baterija, vgrajena v SRS-NS7, omogoča do 12 ur delovanja in do 5 ur poslušanja pri najvišji glasnosti. Če se bo baterija izpraznila, si boste z 10-minutnim hitrim polnjenjem prek priključka USB-C zagotovili dodatnih 60 minut poslušanja.

Cene in razpoložljivost

Ovratni zvočnik SRS-NS7 bo na voljo po predvideni priporočeni maloprodajni ceni 299 evrov od novembra 2021 dalje, medtem ko bo brezžični oddajnik WLA-NS7 na voljo po predvideni priporočeni maloprodajni ceni 59,99 evra od novembra 2021 dalje.

Rudi Leskovec
foto: Sony

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button