NoviceTehnika

Sony predstavlja televizorje BRAVIA XR za posebno izkušnjo PlayStation5

Televizorji BRAVIA XR bodo s povsem novimi ekskluzivnimi funkcijami PS5 uradno postali 'popolni za PlayStation5' in skupaj z novo generacijo igralne konzole poskrbeli za izjemno izkušnjo igranja iger ter gledanja filmov.

Sony najavlja, da so njihovi televizorji BRAVIA XR1 ‘popoln par za PlayStation5’. Gre za televizorje BRAVIA XR, ki so posebej zasnovani za ujemanje z igralno konzolo PlayStation 5 (PS5) ter za ustvarjanje izjemne izkušnje igranja s popolno sliko in zvokom. Televizorji, ki so ‘popolni za PlayStation5’, prinašajo dve povsem novi ekskluzivni funkciji za PS5 – samodejno obdelavo slike HDR ter slikovni način samodejne izbire žanra. V združljivih igrah ob tem podpirajo tudi hitrost prikazovanja do 120 sličic na sekundo ter ločljivost 4K, kot jo določa standard HDMI 2.1.

Dodatno velja izpostaviti še nizko vhodno zakasnitev pri modelih Z9J, ki znaša vsega 6 milisekund, s čimer boste dosegli tekoč prikaz slike in takojšnjo akcijo v strelskih, športnih in drugih igrah z zelo hitrim dogajanjem.
S funkcijo samodejne obdelave slike HDR bodo vse nastavitve visokega dinamičnega obsega optimizirane že med začetno nastavitvijo konzole PS5. Slednja bo samodejno prepoznala model televizorja BRAVIA ter glede na to izbrala najprimernejšo nastavitev visokega dinamičnega obsega. Z optimizirano samodejno obdelavo slike HDR, prilagojeno lastnostim vašega televizorja BRAVIA, boste na ta način tudi v visoko kontrastnih prizorih uživali v bogatih podrobnostih in barvah. V igri Gran Turismo 7 boste denimo videli dodatne podrobnosti objektov na stezi.

Televizorji BRAVIA XR lahko sami zaznajo, ali igrate igro ali pa gledate film oziroma televizijske vsebine. Z načinom samodejne izbire žanra televizor ob igranju iger samodejno preklopi v način za igranje, ki zmanjša vhodno zakasnitev, s čimer postane izkušnja igranja bolj odzivna. Na enak način ob gledanju filmov – na primer prek storitve za pretočno predvajanje ali s ploščka Ultra HD Blu-ray v konzoli PS5 – samodejno preklopi v standardni način, kjer obdelava slike poteka tako, da je dosežena čim večja izraznost. Slikovni način samodejne izbire žanra bo na voljo s programsko posodobitvijo igralne konzole PS5 in televizorjev BRAVIA TV, ki bo izšla do konca leta 2021.

Rudi Leskovec
foto: Sony

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button