NoviceTehnika

Sony predstavlja novi Walkman

NW-A306 prinaša visoko kakovosten zvok in elegantno obliko.

Novi Walkman NW-A306 je narejen za zahtevne uporabnike, ki si želijo najkakovostnejšega zvoka. S stilsko oblikovanim in kompaktnim predvajalnikom lahko ljubitelji glasbe zdaj uživajo v še več najljubših skladbah – bodisi shranjenih v sami napravi, bodisi predvajanih na pretočni način.

Predvajalnik NW-A306 zagotavlja izjemno doživetje glasbe, ki prihaja iz uporabnikovega žepa. Zahvala za to gre popolni združljivosti z brezžično povezavo Wi-Fi, teži vsega 113 gramov ter udobju in funkcionalnosti 3,6-palčnega (9,14-cm) zaslona na dotik in fizičnih gumbov za upravljanje. Vrhunsko ohišje, izdelano z rezkanjem iz enega kosa aluminija, zagotavlja vrhunsko togost predvajalnika, s tem pa tudi nizko upornost ter čist, stabilen zvok in čvrste base.

Ključne lastnosti predvajalnika NW-A306:

Tehnologija digitalnega ojačanja zvoka S-Master HX, ki je bila samostojno razvita za prenosne predvajalnike Walkman, je združljiva z originalnim formatom DSD. Zmanjšuje popačenje in šume v širokem razponu frekvenc, s čimer poskrbi za bogat in poln zvok, ki ga dodatno izboljšuje še uporaba materiala za spajkanje, ki ne vsebuje svinca.

Tako kot pri najnovejšem modelu Walkman prestižne serije Signature, je tudi pri novem NW-A306 uporabljen material za spajkanje s pretaljevanjem, ki vsebuje zlato. Rezultat tega sta izboljšana lokalizacija zvoka in širši zvočni prostor. Za dodaten napredek pri zvoku sta poleg tega vgrajena tudi dvojna ura ter sistem Fine Sound.

Novi NW-A306 uporablja umetno inteligenco Edge-AI in tehnologijo DSEE Ultimate (ang. Digital Sound Enhancement Engine), ki stisnjenim glasbenim datotekam natančno poveča ločljivost za doseganje višje kakovosti zvoka. Ta algoritem, ki se ves čas razvija, zdaj prinaša še več izboljšav za brezizgubno stiskanje zvoka v CD-kakovosti (16-bitni zvok s 44,1/48-kHz vzorčenjem). S povrnitvijo akustičnih podrobnosti in dinamičnega razpona na ta način zagotavlja še popolnejšo izkušnjo poslušanja.

Dodaten napredek v primerjavi s predhodnimi modeli poskrbi, da lahko poslušalci uživajo v višji ločljivosti glasbe s tehnologijo DSEE Ultimate ne glede na to, ali so skladbe shranjene v predvajalniku ali pa jih poslušajo pretočno. Poleg tega je v izjemnih lastnostih tehnologije DSEE Ultimate mogoče uživati tudi z brezžičnimi slušalkami.

NW-A306 se v primerjavi s prejšnjimi modeli ponaša z daljšo avtonomijo baterije, kar pomeni, da so lahko uporabniki zdaj še dlje obkroženi s svojo najljubšo glasbo. Baterija, vgrajena v novi predvajalnik, namreč omogoča do 36 ur predvajanja glasbenih datotek FLAC s 44,1-kHz vzorčenjem, do 32 ur predvajanja datotek FLAC s 96-kHz vzorčenjem visoke ločljivosti ter do 26 ur poslušanja glasbe prek pretočnih storitev.

Prenosni predvajalnik NW-A306 bo v Evropi na voljo od januarja 2023 dalje po predvideni maloprodajni ceni 330 evrov.

Rudi Leskovec
foto: Sony

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button