NoviceTehnika

Sony LinkBuds

Nov Sonyjev mejnik na področju slušalk.

Sony z novimi brezžičnimi slušalkami LinkBuds predstavlja nov način istočasnega uživanja v priljubljeni glasbi in pomembnih življenjskih trenutkih. Z njimi ste lahko ves čas povezani in v stiku z okoljem, za kar gre zahvala odprti obročasti zasnovi, ki omogoča prehajanje zvoka iz okolja, majhnim dimenzijam in odličnemu prileganju ter čistemu zvoku in visoki kakovosti klicev.

Slušalke LinkBuds imajo edinstveno odprto obročasto obliko, ki omogoča, da se kadar koli povežete z zunanjim svetom, ne da bi morali pri tem žrtvovati svoje doživetje poslušanja. Novo razvit obročasti zvočnik slušalk ima membrano na sredini odprto, kar zagotavlja prehajanje zvoka iz okolice. Med klici boste tako zlahka slišali, če bo kdo v okolici izgovoril vaše ime, med poslušanjem glasbe pa se boste lahko neovirano pogovarjali s prijatelji. S takšno novo zasnovo so slušalke LinkBuds primerne za različne situacije in opravila, kot so delo od doma, igranje iger, poslušanje glasbe in še mnogo drugega.

Zaradi majhnih dimenzij in ergonomske zasnove vam jih nikoli ne bo treba izklopiti. Kakšna mojstrovina je uspela Sonyjevim inženirjem, priča podatek o teži slušalk, ki znaša približno štiri grame. Za razliko od običajnih ušesnih slušalk je zaščitna površina, ki prekriva membrano zvočnika, vgrajena v ohišje, kar prihrani prostor. Celotna oblika slušalk je bila medtem zasnovana s pomočjo obsežne zbirke podatkov o oblikah ušes, ki jo Sony dopolnjuje že vse od leta 1982, ko je predstavil prve slušalke na svetu, ki se vstavijo v uho.

Sonyjev algoritem za zmanjševanje šumov je bil razvit s pomočjo umetne inteligence in strojnega učenja, pri čemer je bilo uporabljenih več kot 500 milijonov glasovnih vzorcev. Rezultat sta učinkovito odpravljanje šumov iz okolja in jasnejši zvok pogovora. Slušalke LinkBuds vam tako omogočajo, da slišite sogovornika, tudi ko ste v hrupnem okolju. Zahvaljujoč tehnologiji digitalne izboljšave zvoka DSEE (Digital Sound Enhancement Engine) bo vaše doživetje poslušanja zaznamovano z visoko kakovostjo zvočne slike. Sonyjev integrirani procesor V1 poskrbi za reprodukcijo vseh podrobnosti glasbe z minimalnim popačenjem, kar ustvarja pristno doživetje zvoka. Vaši priljubljeni izvajalci bodo tako vedno zveneli odlično. Posebej zasnovan zvočnik slušalk premera 12 mm pa zagotavlja bogat in dobro uravnotežen zvok.

S širokim območjem zaznavanja gest je celotno upravljanje na dosegu vaših prstov. Z dvakratnim ali trikratnim približanjem prsta lahko predvajanje prilagodite svojim željam, pri čemer se vam sploh ni treba dotakniti samih slušalk. S funkcijo Speak-to-Chat lahko samodejno prekinete predvajanje glasbe, ko se začnete z nekom pogovarjati. In ko je pogovora konec, se predvajanje glasbe znova samodejno nadaljuje brez kakršnega koli upravljanja s prsti. S tem pa seznama praktičnih funkcij še ni konec. Slušalke LinkBuds vam nudijo prostoročno pomoč, ko potrebujete informacije ali želite nastaviti opomnik, ko se želite povezati s prijatelji in še mnogo drugega. Samo vklopite svojega priljubljenega glasovnega pomočnika in izrecite “OK Google” ali “Alexa”.

Slušalke LinkBuds so idealne za vsakodnevno uporabo. Zahvaljujoč odpornosti na vodo po standardu IPX410 vas pljuski in znoj ne bodo ovirali pri poslušanju priljubljenih skladb. Poleg tega lahko z enim polnjenjem uživate v poslušanju ves delovni dan. V samih slušalkah je shranjene dovolj energije za 5,5 ur poslušanja, za dodatnih 12 ur pa še v elegantni in kompaktni škatlici za njihovo shranjevanje in polnjenje. In če se kdaj zgodi, da se življenje odvija (pre)hitro in ste v naglici, si boste z 10-minutnim polnjenjem zagotovili do 90 minut predvajanja. Slušalke LinkBuds prav tako vključujejo tehnologijo 360 Reality Audio, s katero lahko svojo najljubšo zabavo doživite na povsem nov način.

Slušalke LinkBuds bodo na voljo v sivi in beli barvi od februarja 2022 dalje po predvideni maloprodajni ceni 180 evrov.

Rudi Leskovec
foto: Sony

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button