NoviceTehnika

Sony LinkBuds S Earth Blue

Sony predstavlja nov model slušalk LinkBuds S "Earth Blue" – najmanjše in najlažje Sonyjeve resnično brezžične slušalke z odpravljanjem šumov, izdelane iz plastičnih balonov za vodo.

Model LinkBuds S prinaša nov koncept uporabe, ki zagotavlja najboljše iz dveh svetov. Te slušalke so popolne za celodnevno neprekinjeno povezavo z omreženim in fizičnim svetom, za kar gre zahvala majhnim meram, nizki teži in posebni zasnovi, ki omogoča spremljanje zvokov iz okolja. Vsebujejo namreč inovativno tehnologijo zvoka, ki omogoča, da ste v stiku s svetom okrog sebe, ko vam to ustreza. Kadar pa se želite osredotočiti samo na vsebine in v njih uživati brez motenj, svojo vlogo opravi visoko kakovostno odpravljanje šumov. Poleg tega so slušalke opremljene s pametno funkcijo Adaptive Sound Control, s katero prilagodijo nastavitve zvoka glede na okolje in tako ustvarijo idealno izkušnjo poslušanja.

Sušalke LinkBuds S bodo na voljo v novi barvi “Earth Blue”, kjer so nekateri deli ohišja in škatlice izdelani iz recikliranih materialov, pridobljenih iz recikliranih plastičnih balonov za vodo. Gre za material, ki ga je izvorno razvil Sony v iskanju nove izrazne oblike s ciljem širjenja potencialne uporabe recikliranih materialov, uporabljenih v plastičnih balonih za vodo, in izkoriščanja prednosti vezivnih lastnosti teh materialov. Tako pridobljen material ustvarja čudovit in edinstven marmorni vzorec, pri čemer je vzorec na vsakih slušalkah LinkBuds S “Earth Blue” nekoliko drugačen.

Poleg modela “Earth Blue” velja izpostaviti, da embalaža vseh slušalk serije LinkBuds ne vsebuje plastike, pri izdelavi samih slušalk pa se uporabljajo tudi reciklirani materiali iz avtomobilskih delov, kar odraža Sonyjevo zavezanost k zmanjševanju okoljskega odtisa izdelkov.

V zadnjih 50 letih se je letna proizvodnja plastike povečala za približno 20-krat, medtem ko se reciklira še vedno le približno 9 % plastike. Sony bo odstotek od prodaje slušalk LinkBuds S vseh barv doniral mednarodni nevladni organizaciji Conservation International (CI), ki je bila ustanovljena leta 1987 in deluje v 70 državah. Njen namen je opolnomočenje družb za odgovorno in trajnostno skrb za okolje ter biotsko raznovrstnost za dobrobit vsega človeštva. Znesek 2 dolarjev od vsake prodane enote bo doniran organizaciji CI v podporo dejavnostim za ohranjanje oceanov. To pomeni, da bo po izračunih organizacije Conservation International6 vsak nakup zaščitil približno 58.824 kvadratnih metrov oceana, kar je enakovredno približno 47 olimpijskim plavalnim bazenom.

Vsi modeli slušalk serije LinkBuds bodo poleg tega prejeli programsko posodobitev, ki bo prinesla možnost vzpostavitve večtočkovne povezave Bluetooth. Ta omogoča istočasno povezavo slušalk z dvema napravama. Če na primer poslušate glasbo iz osebnega računalnika, medtem pa zazvoni vaš pametni telefon, bodo slušalke samodejno preklopile na telefonski klic in poskrbele za prostoročni pogovor brez zamudnega ročnega preklapljanja povezav. Različica slušalk LinkBuds S “Earth Blue” bo v Evropi na voljo od novembra 2022 dalje po predvideni maloprodajni ceni 200 evrov.

Rudi Leskovec
foto: Sony

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button