NoviceTehnika

Sony Inzone

Sony predstavlja novo blagovno znamko igričarske opreme Inzone, ki vključuje zmogljive namenske monitorje in slušalke.

Sony je danes predstavil Inzone – novo blagovno znamko igričarske opreme za ljubitelje iger na osebnih računalnikih. Monitorji Inzone se ponašajo z visoko ločljivostjo in visokim dinamičnim obsegom slike, medtem ko slušalke navdušijo z vrhunskim zvokom in tehnologijo prostorskega zvoka 360 Spatial Sound, prilagojeno za igričarje.

Pregled igričarskih monitorjev

Povsem novi igričarski monitor Inzone M9 s tehnologijo visokega dinamičnega obsega HDR prinaša ločljivost 4K in visok kontrast z lokalnim zatemnjevanjem svetlobe v ozadju po celotni površini slike. Namenjen je igričarjem, ki si želijo boljše izkušnje med igranjem iger s prikazom več podrobnosti v globokih črninah in svetlih delih slike. Dodatno se lahko igričarji veselijo tudi osveževanja slike s hitrostjo 144 Hz, matrike IPS in odzivnega časa GtG (od sivine do sivine, ang. Gray-to-Gray), ki znaša vsega 1 ms, s čimer omogoča hitrejše odzivanje na dogajanje v igrah. Monitor Inzone M3 medtem prinaša visoko hitrost osveževanja slike 240 Hz pri polni visoki ločljivosti, 1-milisekundni odzivni čas GtG in tehnologije spremenljive hitrosti osveževanja slike, s čimer daje igričarjem možnost, da natančno zaznavajo premike nasprotnikov v streljaških igrah.

Trinožno stojalo z majhno globino zagotavlja udobje igranja, saj pomaga ustvariti več prostora na mizi za ostalo opremo in dodatke. Majhna površina, ki jo monitor zavzame na mizi, omogoča igričarjem, da deljeno tipkovnico in veliko podlogo za miško postavijo pred oziroma ob monitor ali pod njega. Med ostalimi lastnostmi velja omeniti še nastavljivo višino in nagib, možnost izbire različnih barv osvetlitve ozadja monitorja ter rešitve za urejeno napeljane kable.

S samodejnim stikalom KVM (samodejno preklapljanje razdelilnika USB) lahko uporabniki z eno samo tipkovnico, miško in slušalkami, priklopljenimi na monitor, upravljajo z do dvema osebnima računalnikoma. Način FPS Game Picture Mode medtem optimizira svetlost in kontrast za jasen pogled na nasprotnike. Tukaj pa je še funkcija izenačevalnika črnine Black Equalizer, ki razkrije podrobnosti tudi v senčnih predelih slike.

Monitor Inzone M9 zagotavlja samodejno obdelavo odtenkov HDR. Igralna konzola PlayStation5 tako med začetno nastavitvijo samodejno prepozna monitor in optimizira nastavitve odtenkov HDR. Poleg tega monitor samodejno zazna, ali na konzoli PlayStation5 gledate film ali igrate igre. V prvem primeru preklopi v kinematografski način, v drugem pa v način za igranje iger.

Pregled igričarskih slušalk

Nova serija prinaša dvoje brezžičnih slušalk – Inzone H9 z 32-urno avtonomijo baterije in Inzone H7 s 40-urnim baterijskim napajanjem – ter žične slušalke Inzone H3. Vsi trije modeli so opremljeni s prilagodljivim dvižnim mikrofonom na palici s funkcijo utišanja, ki med igranjem poskrbi za enostavno komuniciranje z ostalimi člani ekipe.

Sonyjeva tehnologija prostorskega zvoka 360 Spatial Sound for Gaming, ki jo aktivirate s programsko opremo v osebnem računalniku Inzone Hub, predvaja prostorski zvok s pomočjo večkanalnega zvočnega signala, kot so si ga zamislili ustvarjalci iger. Takšna natančna reprodukcija zvoka izboljša prostorsko zaznavanje, s tem pa igralcu omogoči, da natančno sliši korake in premike nasprotnikov. V dodatno pomoč je tudi aplikacija za pametne telefone 360 Spatial Sound Personalizer, ki prostorski zvok prilagodi obliki uporabnikovih ušes in tako poskrbi za resnično osebno prilagojeno igranje.

Slušalke Inzone H9 in Inzone H7 imajo edinstveno obliko, razvito na podlagi Sonyjevega znanja in izkušenj o tehnologiji slušalk, ki omogoča izjemno dosledno reprodukcijo zelo visokih frekvenc ter pristno predvajanje nizkih frekvenc za popolno doživetje igranja. Odprtine na ohišju slušalk Inzone H9, Inzone H7 ter Inzone H3 upravljajo in optimizirajo reprodukcijo zvoka nizkih frekvenc, kar ustvarja močne base, s katerimi se globoki toni zdijo neverjetno resnični.

Slušalke Inzone H9 ter Inzone H7 omogočajo prikazovanje nastavitev na zaslonu. Ko prilagajate nastavitve slušalk, se te prikazujejo na zaslonu v nadzornem središču PlayStation5. Oba modela slušalk sta opremljena tudi s funkcijo za uravnoteženje zvoka iger in zvoka klepeta, s čimer lahko nastavite ravnovesje glasnosti med zvokom igre in zvokom klepeta s soigralci.

Cene in razpoložljivost

Igričarski monitorji Inzone
Inzone M9: 1.099 € (na voljo poleti 2022)
Inzone M3: cena in razpoložljivost bosta znana kasneje letos.

Igričarske slušalke Inzone
Inzone H9: 300 €
Inzone H7: 230 €
Inzone H3: 100 €

Igričarske slušalke Inzone bodo na voljo julija pri številnih Sonyjevih pooblaščenih prodajalcih.

Rudi Leskovec
foto: Sony

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button