NoviceTehnika

Sony ECM-G1

Sony predstavlja ozko usmerjeni mikrofon.

Sony predstavlja nov majhen in lahek mikrofon ECM-G1, ki z visoko kakovostnim zajemom zvoka izboljšuje standard snemanja videoposnetkov. Z zmanjševanjem zvokov iz okolice in jasnim zajemom zvoka od spredaj lahko uporabniki uživajo v izjemno kakovostnem zvoku ustvarjenih vsebin.

Jasen, visoko kakovosten zvok je zelo pomemben pri snemanju video vsebin. Mikrofon ECM-G1 se ponaša z mikrofonsko kapsulo velikega premera (pribl. 14,6 mm), ki zagotavlja jasen zajem zvoka in zmanjšuje šume. S tem močno izboljša kakovost video produkcije. ECM-G1 je idealen mikrofon za snemanje vlogov, saj omogoča jasen zajem človeškega glasu ter vključuje protivetrno zaščito za zmanjševanje šumov vetra med snemanjem na prostem. Ob tem ima tudi optimizirano strukturo, ki s protivibracijskimi blažilniki zmanjšuje frekvenčne vibracije. Ob uporabi s Sonyjevim fotoaparatom, opremljenim z večvmesniškim nastavkom, odpade potreba po povezovanju s kablom, kar preprečuje šume, ki lahko nastanejo zaradi vibracij kabla.

S super kardioidno lastnostjo mikrofona je poudarjen jasen zajem zvoka s sprednje strani fotoaparatai, medtem ko je zajem zvoka iz okolice zmanjšan. Na ta način z mikrofonom zajamete samo tisti zvok, ki ga želite, kar je idealno za snemanje video sebkov. Pri snemanju v zaprtih prostorih ECM-G1 zelo učinkovito zmanjšuje odboje zvoka od sten in odmev med govorom, kar zagotavlja jasne posnetke govorjene besede.

Podpora za večvmesniški nastavek zagotavlja večjo prilagodljivost, saj omogoča snemanje brez dodatnih baterij in kablov. Mikrofon se napaja neposredno iz fotoaparata, zato vam bodo prihranjene težave z izpraznjenimi baterijami in kabli, ki so radi v napoto – tudi pri snemanju z vodoravno odprtim vrtljivim LCD-zaslonom. Mikrofon ECM-G1 je izjemno lahek – tehta vsega 34 gramov – in z merami 28 x 50,8 x 48,5 mm (Š x V x G) tudi zelo kompakten. To pomeni, da ga lahko uporabljate kjerkoli in kadarkoli. Novi ECM-G1 bo na voljo od septembra dalje 2022 dalje pri številnih Sonyjevih pooblaščenih prodajalcih. Njegova predvidena priporočena maloprodajna cena znaša 170 evrov.

Rudi Leskovec
foto: Sony

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button