NoviceTehnika

Sony 48” A9 4K HDR OLED

Procesor slike X1 Ultimate pri modelu A9 ostaja v središču – to je tehnologija, ki natančno analizira ter obdela slikovne podatke, da izvabi intenziven kontrast OLED-a z globokimi odtenki črnine, živahnimi barvami in izboljšanem kontrastu za čim bolj realistično sliko.

Televizor se ponaša s tehnologijo Pixel Contrast Booster, ki izboljša barvo in kontrast na svetlih delih, zato v prizorih ne manjka senc in barvnih odtenkov, ki so videti naravni, več je globine, finih tekstur ter čistih kontrastov črnih odtenkov, ki jih lahko ponudi le OLED. Obenem pa prvič doslej pri televizorju OLED model A9 vključuje lastno Sonyjevo tehnologijo X-Motion Clarity, s čimer zagotavlja, da so tudi prizori s hitrimi akcijami tekoči in jasni. Ob natančnem nadzoru slike se kar najbolj zmanjša zamegljenost, tako da so slike pristne, med hitrimi prizori pa je tudi manj izgube svetlost.

Televizor A9 ohranja Sonyjevo dediščino za resnično navdušujočo avdio-vizualno izkušnjo gledanja. Z uporabo tehnologije Acoustic Surface Audio, ki zaslon spremeni v zvočnik. Inovativni sprožilnik za zaslonom z nevpadljivim vibriranjem ustvarja zvok, zato to, kar slišite, prihaja neposredno z mesta dogajanja v prizoru – denimo dialog likov, hrup motorja avtomobila.

To je povezano s Sonyjevo izjemno tanko zasnovo z eno ploščo, ki se nevpadljivo zlije z opremo vsakega prostora in ne odvrača pogleda od dogajanja. Zmogljiv nizkotonec je subtilno vgrajen v zadnji del televizorja, da ustvari bolj dinamičen, močnejši zvok, idealen za akcijske filme in glasbo.

Novi Sonyjev Bravia OLED 48A9 4K HDR je na voljo od konca avgusta 2020 dalje po priporočeni maloprodajni ceni 1.799,00 evrov.

Rudi Leskovec
foto: Sony

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button