NoviceTehnika

Še več preobilja znamke Xiaomi – drugi del

Včeraj smo se na dolgo in široko razpisali o dveh novih, vrhunskih pametnih telefonih tega tudi globalno čedalje bolj opaženega kitajskega proizvajalca. Xiaomi je vsekakor bistveno več kot samo proizvajalec pametnih mobilnih telefonov, kar dokazujejo s celo kopico novih naprav, predstavljenih v okviru dvodnevnega mega dogodka.

Xiaomi Mi Smart Band 6

Gre za gotovo največjo nadgradnjo pametne zapestnice znamke Xiaomi po Mi Band 3. Takrat so Kitajci nosljivo napravo prvič opremili z barvnim zaslonom. Mi Smart Band 6 je njihova prva tovrstna naprava z AMOLED zaslonom velikosti 1.56 palca, ločljivostjo 152×486 točk (326 ppi) in svetlostjo do 450 nit. Zelo pomembna novost je sposobnost spremljanja nasičenosti krvi s kisikom med aktivnostmi, hkrati pa aktivno spremlja tudi dihanje tudi med spanjem in celo v tako imenovani REM fazi. Damam bo všeč funkcija spremljanja zdravstvenega stanja in sposobnost opominjanja na previsoko raven stresa. Na voljo je kar 30 vadb, kar dvakrat več kot pri predhodnici. Šest med temi, jih Mi Smart Band 6 zazna samodejno. Zapestnica je vodotesna do 5 ATM oziroma do 50 metrov pod vodno gladino. Evropejcem bo na voljo za 45 eurov.

Xiaomi Mi Smart Projector 2 Pro

Novi projektor težko nadomesti najboljše OLED televizorje, vsekakor pa gre za vrhunski kos tehnološke opreme za prikazovanje posnetkov. Na katerokoli ravno podlago lahko projecira sliko velikosti med 60 in 120 palcev, z največjo svetlostjo do 1300 nitov in največji ločljivosti 1080p. Mi Smart Projector 2 Pro se ponaša s samodejnim ostrenjem, za vsesmerno trapezno korekcijo slike pa skrbi vgrajena kamera. Na krovu je eMMC skladišče velikosti 16GB, vse skupaj pa poganja čip Amlogic T972-H s štirijedrnim 2.0 GHz procesorjem in grafičnim procesorjem Mali-450 MP5. Stvarca ne bi delovala brez operacijskega sistema Android TV 9.0 s prednaloženo spletno platformo za ogled serij in filmov na zahtevo Netflix. Seveda je mogoče naložiti tudi druge ponudnike pretočnih vsebin, a Xiaomi je Netflixu namenil poseben tretma tudi v obliki posebnega gumba na daljinskem upravljalniku. Vsebine si lahko uporabnik ogleduje tudi iz zunanjih naprav preko vhoda HDMI 2.0, dveh vhodov USB 2.0 ali brezžično iz pametnih mobilnih naprav preko storitve Chromecast. Z merami 215x201x143 in težko manj kot 4 kilogramov, je naprava kompaktna in relativno lahka. Niti približno pa ni poceni. Zanjo bodo želeli okroglega evrskega tisočaka.

Rok Rabič
foto: Xiaomi

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button