TehnikaTesti

Scosche MagicMount Pro Charge5

Zagotovo se je že vsak izmed nas znašel za volanom avtomobila, ki ni premogel smiselnega prostorčka za spravilo telefona. Čeprav ga lahko zalučamo v sovoznikov predal, pod sredinski greben ali pa ga hranimo v hlačnem žepu, so vsa našteta mesta zelo nepraktična kot tudi potencialno nevarna.

Torej, če vaše vozilo ne premore ustreznega in varnega mesta za spravilo oziroma namestitev telefona, vam potemtakem preostane le še možnost nakupa držala za mobilni telefon. Za nameček kaj takšnega, v stilu preizkušenega Scosche MagicMount Pro Charge5, ki premore še funkcijo brezžičnega polnjena pametnega telefona.

Pri podjetju Scosche so specialisti za raznovrstna držala/nosilce in pripomočke za vsakdanjo rabo, ki za povrh še olajšajo kakšno situacijo. V primeru držala za telefon MagicMount Pro Charge5 je to zagotovo funkcija brezžičnega polnjenja. Ta je v prvi vrsti kompatibilna s sistemom MagSafe, kot tudi z vsemi ostalimi telefoni, ki podpirajo možnost brezžičnega polnjenja. Pri slednjih je potrebno na zadnjo stran telefona ali ovitek, namestiti priloženo folijo ter manjši magnetni nastavek za optimalno fiksiranje na nosilec.

Še preden se podamo v detajle, si poglejmo, kaj pravzaprav dobimo v kompletu. Simpatično pakiranje, z nazornim prikazom uporabe artikla, vsebuje osnovno gumirano ploščo z integriranimi magneti, avtomobilski adapter z dodatno režo tipa USB-C za priklop druge naprave, nosilec za prezračevalne reže in nosilec za namestitev na armaturno ploščo, dve sponki za urejanje poteka kabla, čistilne krpe, folija, kovinska ploščica ter navodila za uporabo.

Kako začeti? Najprej preverimo, katero kombinacijo podpira telefon. Če podpira opcijo MagSafe, potem je najenostavnejša pot ta, da telefon opremimo z namenskim ovitkom (prepoznate ga po krogu in kratki črtici spodaj). Magneti in polnjenje sicer delujejo tudi preko navadnega silikonskega ovitka, vendar je ”prises” telefona na držalo sila švohen, kar se lahko dokaj neprijetno zaključi ob kakšnem naglem manevru z vozilom. Zato v izogib nerodnim situacijam svetujem, da se držite navodil ter na zadnjo stran vašega mobilca ali njegovega ovitka, nalepite folijo ter kovinsko ploščo.

S tem je končana priprava telefona. Sledi še priprava delovnega okolja v avtomobilu, kjer izberete želeno pozicijo. V kolikor gre za predel z režami prezračevanja bodite pozorni, da reže spadajo v nabor, saj denimo odpadejo tiste ”reaktivne” iz modernih Mercedesov, Minijev, Alf … Na voljo je še druga možnost, z namestitvijo držala na armaturno ploščo. Ko se odločimo za enega od predelov, na kavelj nataknemo polnilno ploščo z magnetnim držalom, v 12 V priključek vstavimo adapter, in se lotimo urejanja povezovalnega kabla s sponkami. Čemu kabel? Ja, energija more nekako priti do nosilca s ploščo ”brezžičnega” polnjenja.

Kakorkoli, takšen dodatek lahko marsikomu olajša dnevna opravila, predvsem pa pripomore k varnosti v prometu, saj vam za preverbo zarisane poti navigacije ni potrebno umikati pogleda s cestišča. Čeprav se za današnje standarde zasnove kabine avtomobila zdi takšen nosilec predmet zgodovine, saj večina proizvajalcev ponuja brezžične polnilne poličke za spravilo telefona, ki se ”brezžično” preslika na osrednji ekran na dotik, bodo takšen pripomoček še vedno iskali in cenili lastniki starejših jeklenih konjičkov.

Z njim bodo namreč iz mesta za prižiganje cigaretov, pridobili dve polnilni mesti – brezžično preko magnetne plošče in USB-C iz adapterja. Hkrati bo avtomobil bogatejši za ”osrednji zaslon na dotik” s prikazom navigacije ter ostalih multimedijskih vsebin. Pri tem pa ne gre pozabiti varnostnega aspekta takšnih pripomočkov.

V kolikor se najdete v zgodbi nosilca Scosche MagicMount Pro Charge5 in si z njim želite popestriti vozniško izkušnjo, ga lahko na spletni strani proizvajalca kupite za dobrih 60 ameriških dolarjev.

Rocco
foto: caranduser.com

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button