NoviceTehnika

Samsungovi zasloni na sejmu CES 2023

Samsung je na sejmu CES predstavila nove linije monitorjev Odyssey, ViewFinity in Smart Monitor, ki predstavljajo novo generacijo zaslonske tehnologije

Na sejmu CES 2023 so bile predstavljene novosti v linijah Odyssey, ViewFinity in Smart Monitor, ki zagotavljajo izjemno kakovost slike in vrsto inovativnih funkcij za tiste, ki želijo delati, se igrati in jim kakovosten monitor pomeni veliko.

Odyssey Neo G9: prvi igralni monitor z dvojnim UHD na svetu

Gaming monitor Samsung Odyssey Neo G9 (ime modela: G95NC) omogoča igralcem prikaz novih ravni podrobnosti z izjemnim vidnim poljem. Igričarski monitor prvič zagotavlja ločljivost 7680 × 2160 pik in razmerje stranic 32:9 na enem zaslonu.

Njegov ukrivljeni 145-centimetrski (57-palčni) zaslon 1000R uporablja kvantno tehnologijo mini LED s specifikacijo VESA Display HDR 1000, ki zagotavlja vrhunsko sliko v vsakem igralnem okolju, od senc do svetlih prizorov. Matiran zaslon zmanjšuje odboj svetlobe na zaslonu, kar zmanjšuje motnje med najbolj intenzivnimi igralnimi sejami.

Prav tako se ponaša s prvo podporo za DisplayPort 2.1 na svetu, ki prenaša podatke približno dvakrat hitreje kot prej uporabljeni DisplayPort 1.4. Poleg tega novi DP2.1 omogoča industrijski standard Display Stream Compression (DSC) brez izgub, da se podatki prenašajo brez popačenja.

Odyssey Neo G9 podpira tudi frekvenco osveževanja 240 Hz, tako da igralci med hitrim igranjem ne bodo ničesar zamudili.

Odyssey OLED G9: svetlejša bela, globlja črna in skoraj neskončen barvni kontrast

Odyssey OLED G9 (številka modela: G95SC) je najnovejši dodatek k liniji Odyssey z dvojnim 49-palčnim ukrivljenim zaslonom Quad-HD 1800R z razmerjem 32:9. Njegova osvetlitev OLED s tehnologijo kvantnih pik je nadzorovana piko za piko, kar omogoča skoraj neskončno barvno kontrastno razmerje.

Zaslon OLED osvetljuje vsako slikovno točko posebej in ni odvisen od osvetlitve ozadja, kar omogoča dinamično kontrastno razmerje 1.000.000:1, hkrati pa zagotavlja resnično RGB in resnično črno barvo brez barvnih filtrov.

Za nemoteno igranje ima Odyssey OLED G9 tudi odzivni čas 0,1 ms in frekvenco osveževanja 240 Hz, ki odpravljata zaostajanje in preskakovanje. Odyssey OLED G9 uporablja tudi aplikacije partnerjev, kot so Prime Video, Netflix in YouTube, prek storitve Smart Hub, ki uporabnikom omogoča uživanje v različnih spletnih vsebinah prek internetne povezave, ne da bi za to potrebovali osebni računalnik.

Opremljen je tudi s Samsung Gaming Hubom, celovito platformo za pretakanje iger, ki igralcem omogoča odkrivanje in igranje iger v oblaku od partnerjev, kot sta Xbox in NVIDIA GeForce Now, ne da bi za to potrebovali konzolo ali prenašanje iger.

ViewFinity S9: Pametna kalibracija barv, zasnovana za kreativne strokovnjake

Monitor ViewFinity S9 (številka modela: S90PC) je najnovejši dodatek k liniji monitorjev Samsung. Prvič ima 69-centimetrski (27-palčni zaslon) 5K in je optimiziran za ustvarjalne profesionalce, kot so grafični oblikovalci in fotografi. Njegova ločljivost 5120 x 2880 v kombinaciji s širokim barvnim obsegom 99 % DCI-P3 zagotavlja jasne in resnične podrobnosti, povprečna barvna natančnost Delta E ≦ 2 pa omogoča tudi jasno in natančno predstavitev barv, tudi v zapletenih ali niansiranih vizualnih okoljih.

V monitor je vgrajen mehanizem za kalibracijo barv, ki zagotavlja natančne barve in svetlost zaslona ter uporabnikom omogoča, da s pametnimi telefoni prek aplikacije Samsung Smart Calibration prilagodijo ravnovesje beline, gama in barvno ravnovesje RGB za popolno natančnost. Matiran zaslon omejuje odboj svetlobe in bleščanje, da bi čim bolj zmanjšal moteče dejavnike med delom.

Uporabniki lahko z monitorjem prek povezav USB-C in Thunderbolt 4 povežejo fotoaparate in druge naprave ter tako zlahka prenesejo res velike datoteke video posnetkov visoke ločljivosti ali druge velike podatkovne nize iz naprav za shranjevanje v računalnik. Serija ViewFinity S9 je opremljena s kamero 4K SlimFit in podpira nativne videokonference prek aplikacij, kot je Google Meet, ki so vključene v Samsungovo pametno vozlišče.

Smart Monitor M8: združuje produktivnost, zabavo in osebno življenje

Monitor Smart Monitor M8 (številka modela: M80C) ima elegantno in tanko zasnovo, poleg obstoječe 81-centimetrske (32-palčne velikosti) pa je zdaj na voljo tudi v novi 69-centimetrski (27-palčni) velikosti, obe z ločljivostjo 4K. Na voljo je v štirih barvnih različicah, ki omogočajo, da se ta monitor prilega vsakemu prostoru: modra barva dnevne svetlobe, pomladno zelena, rožnata barva sončnega zahoda ali topla bela.
Stojalo z nastavljivo višino in podporo za nagib omogoča uporabnikom najboljši kot. Zaslon se zdaj lahko obrne za 90 stopinj, kar uporabnikom omogoča pregledovanje dolgih dokumentov z manj pomikanja. Izpolnjuje tudi standarde združljivosti za namestitev VESA, kar pomaga prihraniti prostor in ohraniti okolje brez nereda.

Smart Monitor M8 lahko prek vgrajenega vozlišča SmartThings Hub poveže, nadzoruje in upravlja več sto združljivih povezanih naprav, vključno z lučmi, kamerami, zvonci, ključavnicami, termostati in drugimi. Samsung načrtuje, da bo od letošnjega leta dalje širil izbiro naprav in uporabnost s podporo funkcionalnosti Matter in standardov Home Connectivity Alliance.

Funkcija upravljanja z miško je bila dodana številnim nadstandardnim aplikacijam Smart Monitorja, vključno s SmartThings in Smart Hubom, za novo raven priročnega upravljanja brez daljinskega upravljalnika. Uporabniki lahko s pametnim monitorjem Smart Monitor M8 prek storitve Smart Hub pridobijo takojšen dostop do storitev Prime Video, Netflix, YouTube in drugih nadstandardnih storitev. Prav tako lahko preprosto dostopajo do Samsung Gaming Huba, celovite platforme za pretakanje iger.

Nova funkcija Moje vsebine uporabnikom na prvi pogled ponuja koristne informacije. Ko je monitor v stanju pripravljenosti prek nizkoenergijskega vmesnika Bluetooth zazna registriran pametni telefon, na zaslonu prikaže uporabnikove prilagojene fotografije, urnik in drugo. Monitor se vrne v stanje pripravljenosti, ko se telefon premakne iz dosega. Vgrajena kamera SlimFit v pametnem monitorju M8 je nadgrajena z ločljivostjo 2K in deluje z aplikacijami za videokonference, kot je Google Meet.

Rudi Leskovec
foto: Samsung

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button