NoviceTehnika

Samsungove nove tehnologije za vizualno-slušno izkušnjo

Nova linija Samsung za leto 2022 je zasnovana za inovativno prilagojeno izkušnjo.

Družba Samsung Electronics je na virtualnem dogodku Unbox & Discover predstavila svojo linijo 2022, ki vključuje naprave Neo QLED 8K, zvočnike, dodatno opremo in trajnostne pobude. S to novo linijo želi Samsung na novo opredeliti vlogo televizorja z ustvarjanjem čudovito oblikovanih, vrhunskih zaslonov, ki ponujajo več kot le zabavo.

Neo QLED 8K: najboljše je sedaj še boljše

Televizor Neo QLED 8K 2022 je nadgrajen, da bi izkušnjo velikega zaslona dvignil na povsem novo raven. Osrednji del je Neural Quantum 8K – najnovejši procesor, ki ima 20 neodvisnih nevronskih mrež umetne inteligence, od katerih vsaka analizira značilnosti vsebine in kakovost slike za optimalno gledanje ne glede na vir.

Neural Quantum 8K procesor poganja tudi novo tehnološko inovacijo – Real Depth Enhancer. Ta skenira zaslon in poveča kontrast z ozadjem tako, da izboljša objekt, medtem ko ozadje ostane neobdelano. Deluje podobno, kot človeške oči zaznavajo slike v resničnem življenju, zato predmet na zaslonu izstopa iz ozadja.

Procesor skupaj z zmogljivimi diodami LED Quantum Mini ustvarja osvetlitev, ki je natančna in nadzorovana, tako da svetla območja ostanejo svetla, temni prostor okoli njih pa temen – to funkcijo so poimenovali Shape Adaptive Light Control (prilagodljivo upravljanje svetlobe glede na obliko). Polna luna bo tako ostala svetla na črnem nočnem nebu.

EyeComfort Mode udobne za gledanje. Funkcija uporablja tehnologijo umetne inteligence za
samodejno prilagajanje svetlosti in barvne temperature zaslona glede na to, kako svetel ali temen je prostor, v kombinaciji z informacijami o sončnem zahodu/vzhodu, da optimizira izkušnjo gledanja.

Dolby Atmos s pametnimi funkcijami

Za pravo doživetje potrebujejo televizorji in zasloni zmogljiv in niansiran zvok, ki ustreza bogatim barvam in ostrim podrobnostim. AI Neural Quantum 8K v realnem času analizira dogajanje na zaslonu, tako da se lahko zvok prilagodi in sledi dogajanju na zaslonu ter prilagojeno prehaja med zvočniki.

V QN900B, vodilnem modelu Neo QLED 8K, vse zvoke zagotavlja 90W 6.2.4-kanalni zvočni sistem z novimi zvočniki zgornjega kanala in Dolby Atmos s funkcijo Object Tracking Sound Pro. Ta tehnologija je bila uporabljena tudi pri prepoznavanju glasu s funkcijo Voice Tracking Sound, tako da zvočni učinki in glasovi resnično sledijo gibanju po zaslonu.

Samsung uvaja tudi brezžični Dolby Atmos v televizorje Neo QLED 4K in 8K – to pomeni neokrnjeno kakovost zvoka brez priklapljanja kablov HDMI. Brezžični Dolby Atmos bo uporabljen tudi v novem Samsung Ultra Slim 2022 zvočniku, ki je zasnovan za poglobljeno zvočno izkušnjo z bolj estetsko in minimalno nastavitvijo.

Velja omeniti tudi daljinski upravljalnik SolarCell, ki je bil nadgrajen zaleto 2022. Je za 88 % učinkovitejši od prejšnjih modelov iz leta 2020. Zdaj so popolnoma brez baterij in jih je mogoče polniti z 2,4 GHz radiofrekvenčnim zbiranjem – črpanjem energije iz proste energije, ki jo oddajajo usmerjevalniki Wi-Fi.

Rudi Leskovec
foto: Samsung

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button