NoviceTehnika

Samsungova nova linija na voljo tudi slovenskim kupcem

Samsung premierno predstavlja novo linijo inovativnih gospodinjskih aparatov, televizij in zvočnikov.

Samsung je na lokalnem dogodku v Ljubljani premierno predstavil nove naprave iz kategorije potrošniške elektronike. Od blizu smo spoznali hladilnika – zelo širok hladilnik z zamrzovalnikom spodaj in hladilnik s francoskimi vrati v obliki črke T s centrom za pijačo, novi pralni in sušilni stroj ter sesalnik Bespoke Jet AI. Vse omenjene naprave so že na voljo na slovenskem trgu.

Predpremierno so bili predstavljeni tudi novi televizorji in zvočniki, ki jih na našem trgu pričakujemo v mesecu maju. Na ogled so bili televizor Neo QLED 8K QN900D, OLED S95D in televizor, ki navdušuje ljubitelje umetnosti The Frame. Premierno pa je bila predstavljena tudi novost v izboru avdio naprav, in sicer Samsung zvočnik Music Frame. Na dogodku so predstavniki podjetja Samsung spregovorili tudi o praktični uporabi umetne inteligence, ki ni le tema, o kateri se govori zadnja leta, ampak realnost, ki dobiva vse večjo uporabo v vsakdanjem življenju.

Kaj pričakovati  v pametnem domu Samsung?

Izjemno širok hladilnik z zamrzovalnikom spodaj prinaša inovativen dizajn in veliko več prostora za shranjevanje živil. Način AI Energy v okviru aplikacije SmartThings prihrani do 15 % energije in poleg tega, da hrana ostane dlje sveža, poskrbi tudi za prihranek na računu za elektriko. Zahvaljujoč svojim pametnim funkcijam je učinkovit tudi pri odmrzovanju, saj uravnava temperaturo glede na prejšnje vzorce uporabe in okoljske pogoje. Izdelan je iz najsodobnejših materialov, s popolno izolacijo, kljub tankim stenam, s pomočjo tehnologije SpaceMax.

Hladilnik s francoskimi vrati v obliki črke T in centrom za pijačo izstopa kot idealna rešitev za velike družine, ki potrebujejo učinkovito hlajenje velikih količin hrane. Ta fascinantna naprava skriva tudi center za pijačo (Beverage Center) za pripravo napitkov, s pomočjo katerega je mogoče pripraviti osvežilne napitke ali vodo z okusom. S funkcijami SmartThings Energy dolgo časa ohranja svežino hrane in tako ohrani njen naraven okus in vonj. Trojno hlajenje dovaja hladen zrak v tri razdelke v hladilniku in zamrzovalniku. Ohranja optimalno temperaturo in vlažnost v vsakem od razdelkov ter poskrbi, da hrana ne privlači drugih vonjav.

Pralni stroji z umetno inteligenco

Umetna inteligenca je svoje mesto našla tudi pri enem najbolj osovraženih gospodinjskih opravil – pranju perila. Najnovejši pralni stroji, ki prihajajo iz Samsung laboratorijev, bodo oprali več oblačil in hkrati prihranili do 40 % električne energije. Tehnologija umetne inteligence prispeva k izboljšanju učinkovitosti pranja, v krajšem času, ob varčevanju z vodo in energijo. Modela, kot sta WM8400 in WM7400, olajšata tudi najzahtevnejša gospodinjska opravila, z zmogljivostjo pranja do 11 kilogramov perila

Z umetno inteligenco je pranje enostavno in učinkovito, saj si vaš stroj zapomni vaše navade, predlaga ustrezen program pranja in pravočasno prikaže potrebne informacije. Aplikacija SmartThings ponuja tudi nasvete za programiranje, ustvarja načrte in rešuje težave. SpaceMax tehnologija omogoča več prostora v stroju, tako da lahko operete več oblačil, vključno z velikimi odejami in posteljnino.

Predpremiera televizorjev in zvočnika soundbar: Domači kino še nikoli ni izgledal ali zvenel bolje
Podjetje Samsung je na sejmu CES 2024 predstavilo možnost 3D prikaz zemljevida (Map View), ki je na voljo v vseh državah z dostopom do platforme SmartThings in ki olajša upravljanje doma s spreminjanjem resničnih načrtov v virtualne slike v aplikaciji SmartThings. Tako lahko uporabniki jasno vidijo svoje naprave in prilagodijo osvetlitev, temperaturo, kakovost zraka in porabo energije, kjer koli že so.

Na lokalnem medijskem dogodku je bil prestavljen najnovejši televizor Neo QLED 8K model serije QN900D, ki ga odlikuje najvišja ločljivost, najtanjši profil in neverjeten zvok. Jasno gibanje slike in zmogljiv procesor je nekaj, kar te televizorje razlikuje od drugih. Širok zaslon in skoraj nevidni robovi bodo gledalcem, ki bodo to poletje spremljali olimpijske igre, pomagali, da se bodo počutili, kot da so v Parizu na licu mesta.
Samsung že leta dviguje merila, ko gre za sisteme za domačo zabavo. Njegovi zvočniki soundbar pa so znani po izjemni kakovosti zvoka in revolucionarnih inovacijah. Funkcije, kot sta Q-Symphony in SpaceFit zvok, so popolnoma spremenile izkušnjo poslušanja in ponudile osupljivo zvočno izkušnjo, ki se prilagaja okolju.

Rudi Leskovec
foto: Samsung

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button