NoviceTehnika

Samsungova linija monitorjev 2024 Odyssey OLED, Smart Monitor in ViewFinity

Samsung je napovedal globalno predstavitev igralnega monitorja 2024 Odyssey OLED, monitorjev Smart Monitor in ViewFinity.

Linija Odyssey prinaša izkušnjo OLED na višji ravni in nove zmogljivosti umetne inteligence v modelu Odyssey OLED G8; linija Smart Monitor povečuje veselje z več izboljšanimi funkcijami za zabavo ter modelom Smart Monitor M8, ki ga poganja umetna inteligenca; linija ViewFinity pa izboljšuje povezljivost, da ustvari boljšo delovno postajo.

Odyssey OLED G8 je prvi ploski 80-centimetrski (32-palčni) Samsung igralni monitor OLED z ločljivostjo 4K UHD (3840 x 2160) in razmerjem stranic 16:9. Ima frekvenco osveževanja 240 Hz in odzivni čas od sivine do sivine (GtG) 0,03 ms za gladko in odzivno igranje. Odyssey OLED G6 je 67,5-centimetrski (27-palčni) monitor z ločljivostjo QHD (2560 x 1440) in razmerjem stranic 16:9. Njegova frekvenca osveževanja 360 Hz in odzivni čas 0,03 ms GtG igralcem olajšata sledenje hitremu igranju.

Novi Odyssey OLED G8 je prvi Samsung igralni monitor OLED, ki ga poganja umetna inteligenca. Procesor NQ8 AI Gen3, ki je enak procesor, kot ga Samsung uporablja v svojih televizorjih 2024 8K, pri uporabi programa Samsung Gaming Hub in aplikacij Smart TV, ki so lastne monitorju, poveča ločljivost vsebine na skoraj 4K, kar omogoča višjo ločljivost pri igrah in zabavi.

Oba nova modela OLED sta opremljena s Samsung OLED Safeguard+, inovativno tehnologijo za preprečevanje nastanka burn-in zaslona. Ta tehnologija je prva na svetu, ki preprečuje vžgane slikovne pike na zaslonu z uporabo pulzirajoče toplotne cevi na monitorju. Poleg tega sistem dinamičnega hlajenja (Dynamic Cooling System) izhlapi in kondenzira hladilno tekočino za razprševanje toplote petkrat bolj učinkovito kot starejša metoda grafitnih plošč, ki je preprečila vžig z znižanjem temperature jedra. Monitor zazna tudi statične slike, kot so logotipi in programske vrstice, ter samodejno zmanjša njihovo svetlost, da zagotovi dodatno preprečevanje vžganih slikovnih pik.

Odyssey OLED G8 in OLED G6 zagotavljata kakovost slike OLED s svetlostjo 250 nitov (tip.), tehnologija FreeSync Premium Pro pa skrbi za sinhronizacijo grafičnega procesorja in zaslonske plošče ter tako odpravlja trganje, zakasnitev in prekinjanje zaslona. Samsung nova tehnologija OLED Glare Free prav tako ohranja barvno natančnost in zmanjšuje odseve, hkrati pa ohranja ostrino slike, kar zagotavlja poglobljeno izkušnjo gledanja tudi pri dnevni svetlobi. Premaz OLED, optimiziran za nizko odbojnost, premaguje kompromis med sijajem in odbojnostjo zaradi nove, specializirane plasti trdega premaza in vzorca površinskega premaza.

Oba monitorja imata tanko kovinsko zasnovo, Core Lighting+ pa izboljša zabavo in igranje iger z ambientalno osvetlitvijo, ki je sinhronizirana z zaslonom. Ergonomsko stojalo poskrbi tudi za udobnejše dolge seanse z nastavljivo višino in podporo za nagib ter vrtenje.

Inteligentni monitor M8: Obdelava z umetno inteligenco za kristalno čisto sliko in zvok
Posodobljena linija Smart Monitor združuje izkušnjo več naprav v enem samem vozlišču za pametnejšo zabavo in večjo produktivnost. Nadgrajeni modeli 2024 vključujejo modele M8 (model M80D), M7 (model M70D) in M5 (model M50D).

Nadgrajeni 80-centimetrski (32-palčni) pametni monitor 4K UHD M8 prinaša nove funkcije, ki jih poganja umetna inteligenca s procesorjem NQM A. Povečanje ločljivosti z umetno inteligenco (AI Upscaling) prinaša vsebine nižje ločljivosti do skoraj 4K, funkcija Active Voice Amplifier Pro pa z umetno inteligenco analizira šum v ozadju v uporabnikovem okolju in tako optimizira dialoge v uporabnikovi vsebini. V M8 je na voljo način 360 Audio, vgrajena kamera SlimFit pa omogoča tudi preprosto izvajanje video klicev prek mobilnih aplikacij z aplikacijo Samsung Dex. Novost v celotni liniji pametnih monitorjev je sledilnik vadbe (Workout Tracker), ki se poveže z uro Galaxy Watch in omogoča prikaz podatkov o zdravju v realnem času na zaslonu, tudi med pretakanjem vsebine. Tako je lažje slediti ciljem vadbe, vadba pa je lahko prijetnejša.

Serija ViewFinity: Največja ustvarjalnost in enostavnost uporabe
Najnovejša linija ViewFinity, ki je optimizirana za ustvarjalce in profesionalce ter izdelana v skladu z odgovornimi praksami, vključuje modele ViewFinity S8 (modela S80UD in S80D), ViewFinity S7 (model S70D) in ViewFinity S6 (modela S60UD in S60D).

Posodobljeni monitorji ViewFinity 202413 prispevajo k prizadevanjem za recikliranje, saj so izdelani iz najmanj 10 % reciklirane plastike in brez nanašanja kemičnih razpršil na plastične komponente.14 V embalaži je namesto sponk uporabljeno lepilo za lažje razstavljanje.

Easy Setup stojalo se sestavi z enim samim hitrim klikom, pri čemer ni potrebno nobeno orodje ali vijaki, tako da
lahko hitro in preprosto namestite in uživate v živahnem zaslonu ViewFinity. Vsak monitor ViewFinity 2024 podpira HDR10 in prikaz 1 milijarde barv, kar zagotavlja natančen prikaz barv, hkrati pa vključuje tudi funkcije Intelligent Eye Care s certifikatom TÜV-Rheinland, ki zmanjšujejo obremenitev oči med dolgotrajnim delom.

Samsung Odyssey OLED je na voljo v prednaročilu po priporočeni maloprodajni ceni 999,00 evrov, za darilo pa prejmete brezžične slušalke Galaxy Buds2 Pro. Ob prednaročilu Smart Monitorja po priporočeni maloprodajni ceni 579,00 EUR ali monitorja ViewFinity po priporočeni maloprodajni ceni 456,00 evrov prejmete za darilo brezžične slušalke Galaxy Buds FE. Akcija velja od 4. 6. do 18. 6. Za več informacij pa obiščite povezavo.

Rudi Leskovec
foto: Samsung

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button