NoviceTehnika

Samsung RB6000D

Samsung Electronics predstavlja prvi energetsko učinkovit zelo širok hladilnik z zamrzovalnikom spodaj z energijsko oceno A v EU.

Samsung je napovedal prihod novega energetsko učinkovitega zelo širokega hladilnika z zamrzovalnikom spodaj v Evropi. Hladilnik je bil predstavljen na svetovnem dogodku Dobrodošli v Bespoke AI, ki je potekal 3. aprila v les Pavillon des Étangs v Parizu. Izdelek dosega visoko energijsko oceno, njegove zmožnosti Wi-Fi pa omogočajo še večje prihranke energije s storitvijo SmartThings Energy.

Hladilnik je v skladu z energetskimi standardi EU prejel energetsko oceno A, kar je prvič pri Samsung zelo širokem hladilniku z zamrzovalnikom spodaj. Samsung je s svojimi rešitvami zmanjšal porabo energije za 55,9 % v primerjavi z običajnim modelom. Zlasti novi inverterski kompresor z umetno inteligenco je ključni del za doseganje ocene A v skladu z energetskimi standardi EU.

Novi inverterski kompresor z umetno inteligenco je bil preoblikovan tako, da se je povečal polmer vrtečih se delov, zaradi česar je njegova vztrajnost 4,1-krat večja kot pri običajnem kompresorju. To pomeni, da lahko kompresor dlje časa ohranja moč, zato porabi manj energije, hkrati pa ohranja zmerno temperaturo v hladilniku. Kompresor prispeva tudi k znižanju ravni hrupa, saj je zaradi nove tehnologije krmiljenja do 5-krat tišji od običajnega modela.

Poleg tega zelo širok hladilnik z zamrzovalnikom spodaj podpira način varčevanja z energijo v SmartThings Energy, ki lahko zmanjša porabo energije za do 15 %. Način SmartThings AI Energy uporabnikom omogoča tudi enostavno preverjanje dnevne, tedenske in mesečne porabe energije ter celo oceno mesečnih računov za elektriko. Če poraba preseže določeno oceno, lahko način tudi proaktivno varčuje z energijo. Poleg tega lahko glede na uporabo in okolico optimizira hitrost kompresorja in pogostost cikla odmrzovanja, kar uporabnikom zagotavlja, da lahko dlje časa uživajo v bolj svežih živilih. Hladilnik z zamrzovalnikom spoda bo na voljo za nakup od sredine aprila.

Rudi Leskovec
foto: Samsung

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button