NoviceTehnika

Samsung predstavlja serijo Galaxy S24!

Umetna inteligenca za izboljšan vsakdan.

Podejtje Samsung Electronics je predstavilo novo generacijo pametnjakovičev Galaxy S24 Ultra, Galaxy S24+ in Galaxy S24, ki smo jih, vzporedno s svetovno premiero, imeli priložnost prijeti v roko na idiličnem lokalnem dogodku v Kranjski Gori.

Serija Galaxy S vodi v novo dobo, ki bo za vedno spremenila način, kako mobilne naprave krepijo uporabnike. Umetna inteligenca izboljša skoraj vsako izkušnjo v Galaxy S24 seriji, vse od omogočanja komunikacije brez ovir z inteligentnim prevajanjem besedil in klicev, do povečanja ustvarjalne svobode z Galaxy ProVisual Engine in vzpostavitve novih standardov za iskanje, ki bodo spremenili način, kako uporabniki telefonov Galaxy odkrivajo svet okoli sebe.

Galaxy AI predstavlja smiselno inteligenco, ki izboljšuje vse dele življenja, zlasti najbolj temeljno vlogo telefona: komunikacijo. Ko morate komunicirati kljub jezikovnim oviram, je z Galaxy S24 to lažje kot kdaj koli prej. Klepetajte s študentom ali sodelavcem iz tujine, ali rezervirajte prenočišče, ko ste na počitnicah v drugi državi. Vse to je mogoče s funkcijo Sprotni prevod (Live Translate), dvosmernim glasovnim in besedilnim prevajanjem telefonskih klicev v realnem času v izvorni aplikaciji. Aplikacije tretjih oseb niso potrebne, umetna inteligenca v napravi pa poskrbi za popolno zasebnost pogovorov.

S funkcijo Tolmač (Interpreter) je mogoče pogovore v živo takoj prevesti na razdeljenem zaslonu, tako da lahko ljudje, ki si stojijo nasproti, preberejo besedilni zapis tega, kar je povedala druga oseba. Deluje tudi brez mobilnih podatkov ali omrežja Wi-Fi.

Pri sporočilih in drugih aplikacijah lahko funkcija Pomoč za pisanje (Chat Assist) pomaga izpopolniti pogovorne tone, da bo komunikacija zvenela tako, kot je bila mišljena – kot vljudno sporočilo sodelavcu ali kratek in privlačen stavek za zapis na družbenem omrežju. AI (umetna inteligenca), vgrajena v tipkovnico Samsung, lahko v realnem času prevaja sporočila, e-pošto in podobno v kar 13 jezikih. V avtomobilu bo Android Auto samodejno povzel prejeta sporočila in predlagal ustrezne odgovore ter dejanja, kot je pošiljanje časa prihoda, tako da boste lahko ostali v stiku in hkrati osredotočeni na vožnjo.

Organizacijo močno okrepi tudi funkcija Pomoč za zapiske (Note Assist) v aplikaciji Samsung Notes, ki vključuje povzetke, ustvarjene z AI (umetno inteligenco), ustvarjanje predlog, ki poenostavijo zapiske z vnaprej pripravljenimi oblikami in ustvarjanje naslovnic, da so zapiski enostavno opazni s kratkim predogledom. Pri glasovnih posnetkih, tudi če je govorcev več, funkcija Pomoč za prepis (Transcript Assist) uporablja umetno inteligenco in tehnologijo za pretvorbo govora v besedilo za prepisovanje, povzemanje in celo prevajanje posnetkov.

Komunikacija ni edini način, kako Galaxy S24 ponese temeljne prednosti telefona v prihodnost. Spletno iskanje je spremenilo skoraj vse vidike življenja. Galaxy S24 predstavlja mejnik v zgodovini iskanja, saj je prvi telefon, na katerem je predstavljen intuitiven, z gestami voden razdelek Iskanje z obkroževanjem (Circle to Search) z Googlom. Da bi uporabnikom telefonov Galaxy ponudili neverjetno novo orodje, se je Samsung obrnil na vodilno družbo za spletno iskanje, družbo Google, in s preprosto potezo odprl nove oblike iskanja. Z dolgim pritiskom na gumb Domov lahko obkrožite, poudarite, prečrtate ali pritisnite karkoli na zaslonu Galaxy S24 in si ogledate koristne in kakovostne rezultate iskanja. Če v ozadju prijateljeve objave na družbenem omrežju opazite čudovito znamenitost ali osupljivo zabavno stvar na YouTube Shorts, lahko hitro izveste več o tem – ne da bi zapustili aplikacijo, v kateri se nahajate.

Fotografski presežki s pomočjo UI

Galaxy S24 serija ProVisual Engine je celovit paket orodij z umetno inteligenco, ki spreminjajo zmožnosti zajemanja fotografij in povečajo ustvarjalno svobodo na vsakem koraku, od priprave posnetka do deljenja posnetka na družbenih omrežjih. Ni več tresočih se, pikselskih fotografij, posnetih od daleč. Sistem Quad Tele Galaxy S24 Ultra z novim objektivom s 5-kratno optično povečavo deluje s 50-mega pikselskim senzorjem in zaradi prilagodljivega senzorja (Adaptive Pixel Sensor) omogoča optično zmogljivost pri od 2 x, 3 x, 5 x do 10-kratnih povečavah. Fotografije so kristalno čiste tudi pri 100-kratni povečavi z izboljšano digitalno povečavo.

Z izboljšanimi možnostmi nočnega snemanja s funkcijo Nightography so fotografije in videoposnetki, posneti z Galaxy S24 Space Zoom, odlični v vseh razmerah, tudi pri povečavi. Z večjo gostoto točkovnik pik Galaxy S24 Ultra, ki je zdaj v ultra široki kameri 1,4 μm, kar je za 60 % več kot pri prejšnjem modelu, ujamete več svetlobe v slabih pogojih.

Po zajemu odličnih posnetkov inovativna orodja za urejanje Galaxy AI omogočajo preproste popravke, kot so brisanje, ponovno sestavljanje in preoblikovanje. Za lažjo in učinkovitejšo optimizacijo Predlogi za urejanje (Edit Suggestion) s pomočjo tehnologije Galaxy AI predlagajo popolnoma primerne popravke za vsako fotografijo. Da bi uporabnikom omogočili še več ustvarjalnega nadzora in svobode, lahko s funkcijo Generativno urejanje z generativno umetno inteligenco zapolnite dele ozadja fotografije. Na primer, če je fotografija ukrivljena, bo umetna inteligenca zapolnila robove.

Da bi bila vsaka fotografija osupljiva v vsakem trenutku, Super HDR razkriva realistične predoglede, še preden pritisnete sprožilec. Čeprav je zajemanje spominov bistvena funkcija telefona, je deljenje spominov s svetom prav tako pomembno. Aplikacije družbenih omrežij tretjih oseb zdaj kar najbolje izkoriščajo Galaxy sistem kamere z umetno inteligenco. Vrhunske funkcije fotoaparata Galaxy S serije se zdaj neposredno povezujejo z mobilnimi aplikacijami, kot je Instagram, v načinu HDR, da se izboljša deljenje na družbenih omrežjih.

Natančna tehnologija in eleganca v vsaki podrobnosti

Izboljšana oblika v celotni Galaxy S24 seriji s tanjšimi in enakomernimi robovi omogoča, da se lažje prepustite izkušnji gledanja. Omogoča tudi večje velikosti zaslona na 17-centimetrskem (6,7-palčnem) zaslonu Galaxy S24+ in 15,7-centimetrskem (6,2-palčnem) zaslonu Galaxy S24 v okviru enakih specifikacij velikosti . Galaxy S24 Ultra ima 17,2-centimetrski (6,8-palčni) bolj ploščat zaslon, optimiziran ne le za gledanje, temveč tudi za produktivnost. Poleg tega Galaxy S24+ zdaj podpira enako raven ločljivosti QHD+, kot jo ima Galaxy S24 Ultra.

Galaxy S24 Ultra je prvi telefon Galaxy z okvirjem iz titana, ki povečuje vzdržljivost in življenjsko dobo naprave. Bistveno tanjše ohišje telefona Galaxy S24 Ultra omogoča boljšo izkušnjo na poti in udobnejši oprijem. Pri telefonih Galaxy S24+ in Galaxy S24 poenostavljena zasnova One-mass izpolnjuje bolj estetske standarde z brezhibno povezavo med zadnjim pokrovom in stranskim okvirjem naprave. Galaxy S24 serija je na voljo v barvnih odtenkih navdihnjenih z zemeljskimi minerali. Pri Galaxy S24 Ultra barve vključujejo: titan sivo, titan črno, titan vijoličasto in titan rumeno. Barve Galaxy S24+ in Galaxy S24 vključujejo: oniks črno, marmorno sivo, kobaltno vijolično in jantarno rumeno.

Razpoložljivost in posebna ponudba ob prednaročilu

Telefoni Galaxy S24 serije so že na voljo za prednaročilo v Sloveniji pri pooblaščenih partnerjih Samsung. S prednaročilom pametnih telefonov Galaxy S24 serije dobite odlične ugodnosti: več pomnilniškega prostora za ceno osnovne različice in dodaten bonus.

Galaxy S24 bo na voljo po priporočeni maloprodajni ceni od 899 EUR, Galaxy S24+ po priporočeni maloprodajni ceni od 1.149 EUR, Galaxy S24 Ultra pa po priporočeni maloprodajni ceni od 1.449 EUR.

Rocco
foto: caranduser.com

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button