NoviceTehnika

Samsung predstavlja nove možnosti uporabe digitalnega avtomobilskega ključa

Družbi Samsung in Hyundai sta naznanili, da bo električno vozilo GV60 Genesis prvo, ki bo podpiralo ultraširokopasovne (UWB) digitalne ključe, ki so na voljo v napravah Galaxy.

Sedem najnovejših pametnih telefonov Samsung Galaxy bo podpiralo digitalni ključ, ki ga poganja tehnologija UWB. Pozabite na iskanje ključev v razmetanih torbah ali globokih žepih – zdaj lahko avto odklenete s pametnim telefonom tako, da se mu preprosto približate, in ga spet zaklenete z dotikom senzorja vrat. Ta neverjetna nova tehnologija bo spremenila vaš pametni telefon v digitalni ključ in vam tako olajšala življenje.

UWB je brezžična tehnologija, ki vašemu pametnemu telefonu omogoča, da se poveže in komunicira neposredno z vašim avtomobilom. Ko je digitalni ključ registriran, lahko naprava GV60 prepozna pooblaščene naprave Galaxy in odklene vrata, ko se ti približajo. Digitalni ključ je na voljo prek sistema Samsung Pass, ki je namenjen shranjevanju digitalnih podpisov, identifikatorjev in gesel. Še letos bodo pri Samsungu to storitev razširili na storitev Samsung Wallet, ki bo uporabnikom omogočala tudi varno shranjevanje in upravljanje digitalnih osebnih
izkaznic, vstopnih kuponov, bonov in kreditnih kartic v telefonu.

Uporaba digitalnega ključa v pametnem telefonu je preprosta. Na pametnem telefonu najprej namestite in odprite aplikacijo Genesis Connected Service v vozilu. V sistemu infozabavnih vsebin izberite meni “Vozilo”, na zaslonu izberite meni “Digitalni ključ” in v aplikaciji Genesis Connected Service izberite “Registracija”. Aplikacija Samsung Pass bi morala začeti samodejno registrirati ključ v obeh aplikacijah. S tem je namestitev končana, avtomobilske ključe pa lahko preprosto pustite doma.

Odvisno od nastavitev vašega avtomobila sta na voljo dva načina odklepanja avtomobila z uporabo UWB. Vrata avtomobila lahko odprete tako, da pritisnete kljuko, medtem ko imate telefon v torbi ali žepu, ali pa jih samodejno odklenete preprosto tako, da se avtomobilu približate s pametnim telefonom. Oba načina lahko uporabljate izmenično, zato lahko vedno izberete možnost, ki vam olajša uporabo.

Kaj pa, ko si mora nekdo izposoditi vaš avtomobil? Svoj digitalni ključ lahko delite s tremi stiki, tako da jih izberete s seznama in kliknete “Pošlji digitalni ključ”. To jim bo poslalo besedilno sporočilo, ki jih bo vodilo pri nastavitvi digitalnega ključa v njihovem pametnem telefonu Galaxy Ko ključ delite, ga lahko prejemnik takoj začne uporabljati, tako da ga doda v svoj Samsung Pass. Lahko celo nadzirate, koliko časa ima dostop do ključa, in mu ga po potrebi prekličete.

Rudi Leskovec
foto: Samsung

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button