NoviceTehnika

Samsung predstavlja Micro LED, Neo QLED in Lifestyle za leto 2022

Izboljšana kakovost slike in zvoka ter nova SmartHub funkcija omogočajo večopravilnost na zaslonu ter personalizirano izkušnjo novih modelov televizorjev Samsung.

Televizorji nudijo napredek v kakovosti slike in zvoka, več velikosti zaslona, ​​prilagodljive dodatke in nadgrajen vmesnik. Vizija »Zasloni povsod, zasloni za vse« se tako približa realnosti, saj zasloni 2022 nudijo realistične slike, poglobljeni zvok in vrhunsko personalizirano izkušnjo.

Micro LED: vrhunec zaslonske tehnologije

Najsodobnejši zaslon podjetja Samsung je MICRO LED, ki ponuja najboljšo kakovost slike v svojem razredu zahvaljujoč 25 milijonom mikrometrskih LED diod. Te posamezno proizvajajo svetlobo in barve ter ustvarjajo poglobljeno izkušnjo s poudarjeno globino, živimi barvami in povečano ravnjo jasnosti in kontrasta. Na sejmu CES 2022 je Samsung predstavil MICRO LED v treh različnih velikostih, in sicer 110”, 101” in 89.” Poleg tega pa podpira tudi 20-bitno globino sivine. To pomeni, da lahko modeli MICRO LED izrazijo vsako najmanjšo podrobnost prizora in nudijo najboljši nadzor z več kot 1 milijonom stopenj svetlosti in barvnih stopenj ter zagotavljajo resnično izkušnjo HDR. Prav tako izraža 100 % barvni razpon DCI in Adobe RGB, kar ima za posledico osupljive, realistične barve. Skupaj z impresivnim dizajnom, ki ga omogoča 99,99 % razmerje med zaslonom in ohišjem pa prinaša revolucionarno zmogljivost.

Mirco LED je opremljen z izboljšano uporabnostjo in funkcijami prilagajanja:
• Art Mode omogoča potrošnikom, da spremenijo katero koli sobo v umetniško galerijo, na voljo sta tudi dve umetniški deli Refika Anadola.
• Multi View uporabnikom omogoča ogled vsebine iz štirih različnih virov hkrati – iz katerega koli ali vseh štirih vhodov HDMI – v neokrnjeni ločljivosti 4K s hitrostjo do 120 sličic na sekundo.
• Dolby Atmos zagotavlja vrhunsko poglobljeno zvočno izkušnjo z zvočniki zgornjega, stranskega in spodnjega kanala za osupljiv večdimenzionalni zvok.

Razvoj Neo QLED s procesorjem Neo Quantum in dinamično zvočno izkušnjo

Zahvaljujoč procesorju Neo Quantum in napredku v tehnologiji slike in zvoku bodo Neo QLED televizorji zagotovili odlično sliko. Letošnji procesor uvaja napredno preslikavo kontrasta z BLU (enota za osvetlitev ozadja), ki poveča raven svetlosti z 12 na 14-bitno gradacijo za večji nadzor vira svetlobe – Quantum Mini LED. To omogoča televizorju, da nadzoruje svojo osvetlitev. Rezultat je izjemna kakovost slike, ki prikazuje polno vsebino HDR. Novi Neo QLED televizorji prinašajo tudi multi-inteligentni algoritem kakovosti slike Real Depth Enhancer, kar z ustvarjanjem občutka globine daje še večji občutek realizma vsebin na zaslonu, funkcija EyeComfort pa prilagodi svetlost in ton zaslona.

V primeru spreminjanja svetlobe v okolici bo zaslon samodejno zmanjševal količino svetlobe in ponujal toplejše tone. To omogoča udobnejše gledanje ob večernih in nočnih urah in zmanjša modro svetlobo, ki vpliva na vaš spanec. Zvok je usmerjen tako, da se premika po prostoru skupaj s predmetom na zaslonu. 2022 Neo QLED vključuje tudi mnoge nadgradnje zvočnih užitkov. OTS Pro (Object Tracking Sound) funkcija z izjemnim Dolby Atmos in večkanalni zvočniki, ki so nameščeni po celotnem televizorju, zagotavljajo prepričljivo realistično dinamiko zvoka, ki spremlja dejanja na zaslonu z vseh strani.

Zasloni Samsung Lifestyle 2022 združujejo dizajn in tehnologijo za edinstveno in prilagojeno izkušnjo. The Frame, The Sero in The Serif 2022 se ponašajo z novim mat zaslonom z lastnostmi proti bleščanju, odsevu in prstnim odtisom ter zagotavljajo eno najbolj prijetnih in udobnih izkušenj pri gledanju. Razvajali pa nas bodo tudi z večjo izbiro velikosti zaslonov. The Frame je voljo v različnih velikostih od 32″ do 85″ in nudi izkušnjo gledanja umetnosti v vsakem prostoru, Serif je z ikoničnim dizajnom na voljo od 43” do 65” Sero nudi izkušnjo gledanja v pokončnem ali vodoravnem položaju in zato dvigne večopravilnost še na višjo raven.

Pametni televizorji Samsung so opremljeni z novim Smart Hub, ki postavlja iskanje in odkrivanje vsebine v ospredje. Novi Smart Hub bo uporabnikom pomagal najti želene vsebine v krajšem času, lahko boste nemoteno prehajali tudi med kategorijami (medij, igre in ambientalnim načinom). Gaming Hub omogoča igralcem iger hitrejše brskanje in vklope v igre, igralci pa bodo imeli tudi možnost dostopa do knjižnice iger, ki jih ponujajo Samsung partnerji. Watch Together (Glejmo skupaj) je aplikacija za videoklice med istočasnim gledanjem drugih vsebin na televiziji; NFT funkcija omogoča nakupe in trgovanje z digitalnimi umetniškimi deli kar preko televizorja Micro LED, Neo QLED in The Frame; Smart Calibration (pametna kalibracija) pa nastavi optimalno kakovost slike, v profesionalnem načinu optimizacija traja približno 10 sekund.

Rudi Leskovec
foto: Samsung

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button