NoviceTehnika

Samsung predstavlja Galaxy Z Flip4, Galaxy Z Fold4 in Buds2 Pro

Samsung predstavlja četrto generacijo zložljivih pametnih telefonov.

Samsung danes predstavlja novo generacijo zložljivih pametnih telefonov: Galaxy Z Flip4 in Galaxy Z Fold4. Obe napravi odlikujejo prilagodljiva oblika, prilagojene izkušnje in nadgrajena zmogljivost. Četrta generacija Galaxy Z serije še naprej odstopa od običajnega in prinaša nove, učinkovite interakcije za izboljšanje vsakdanjega življenja.

Galaxy Z Flip4

Galaxy Z Flip4 ponuja izboljšavo najljubših funkcij uporabnikov. Njegova kompaktna oblika, ki spominja na morsko školjko, ponuja edinstvena doživetja, ki jih ne omogoča noben drugi pametni telefon.

Videoposnetke snemajte prostoročno ali zajemajte celotne skupinske selfije pod različnimi koti, tako, da delno zložite Z Flip4 in aktivirate funkcijo FlexCam. V njih lahko uporabniki uživajo tudi v svojih najljubših aplikacijah. Zahvaljujoč partnerstvu podjetja Samsung s tehnološkim velikanom Meta je FlexCam optimizirana za najbolj priljubljene družbene platforme, vključno z Instagramom, WhatsAppom in Facebookom. Z Z Flip4 lahko naredite več kot kdajkoli prej, saj lahko z nadgrajeno funkcijo Quick Shot posnamete visokokakovostne selfije kar z zunanjega zaslona in tako izkoristite glavno kamero. Začnite snemati visokokakovostne videoposnetke v načinu Quick Shot in nato brez težav preklopite v način Flex, da nadaljujete snemanje brez uporabe rok, ne da bi ustavili videoposnetek – idealno za ustvarjalce video vsebin in vlogerje. Uporabniki lahko zdaj snemajo selfije v načinu Portret in si pri uporabi funkcije Quick Shot ogledajo predogled v dejanskem razmerju fotografije. Z nadgrajeno kamero, opremljeno s 65 odstotkov svetlejšim tipalom, ki ga poganja mobilna platforma Snapdragon 8+ Gen 1, so fotografije in videoposnetki bolj ostri in stabilni – tako podnevi kot ponoči.

Z Flip4 je izdelan za prostoročno uporabo – ne da bi odprli telefon, lahko sedaj storite več. Kličite, odgovarjajte na sporočila in celo upravljajte pripomoček SmartThings Scene, vse to iz zunanjega zaslona. Galaxy Z Flip4 lahko z razširjeno 3.700 mAh baterijo med polnjenji snema, predvaja in povezuje dlje. S super hitrim polnjenjem, ki je zdaj podprto na Z Flip4, se telefon napolni do 50 odstotkov zmogljivosti baterije v približno 30 minutah, kar uporabnikom omogoča, da ostanejo neprekinjeno povezani.

Uporabniki lahko Z Flip4 v celoti prilagodijo znotraj in zunaj, saj lahko s pomočjo tem Galaxy Themes na pokrovu in glavnem zaslonu dopolnijo svoj slog s prilagojenimi pisavami, ikonami in vzorci. Poleg tega lahko uporabniki ustvarijo svoj naslovni zaslon z novimi vzorci ur in ozadji v različnih formatih, kot so slike, animirane slike in celo videoposnetki.

Galaxy Z Fold4

Večopravilnost na telefonu Z Fold4 je enostavnejša kot kdajkoli prej, zato lahko uporabniki tudi na poti opravijo več dela. Nova opravilna vrstica zagotavlja podobno postavitev kot na računalniku in omogoča dostop do priljubljenih in nedavnih aplikacij. Večopravilnost je tudi bolj intuitivna zaradi novih možnosti potega. Takoj lahko preklopite celozaslonske aplikacije na pojavna okna ali razdelite zaslon na polovico in tako pridobite več načinov za večopravilnost.

Partnerstvo podjetja Samsung z Googlom in Microsoftom dviguje večopravilnost na višjo raven. Googlove aplikacije, vključno s Chromom in Gmailom, zdaj podpirajo funkcijo povleci in spusti, kar uporabnikom omogoča hitro kopiranje in lepljenje povezav, fotografij in drugega iz ene aplikacije v drugo. S storitvijo Google Meet se lahko uporabniki zdaj povežejo z več ljudmi in uživajo v virtualnih skupnih dejavnostih, vključno s skupnim gledanjem videoposnetkov na YouTubu ali igranjem iger v videoklicu. Microsoftov pisarniški paket Office in Outlook izkoriščata prednosti zložljivega zaslona in zagotavljata več informacij na zaslonu ter hitrejše načine interakcije z vsebino. Večopravilnost je dopolnjena s funkcionalnostjo pisala S Pen, ki omogoča risanje in beleženje na poti s priročnim shranjevanjem v stoječem ovitku s S Pen pisalom.

Galaxy Z Fold4 posname osupljive fotografije in videoposnetke z nadgrajenim širokim objektivom s 50 MP in objektivom s 30-kratno povečavo v prostoru. Različni načini kamere, vključno z večjo karto povečave, ki je aktivirana v načinu Capture View Mode, Dual Preview in Rear Cam Selfie, so prilagojeni tako, da izkoriščajo edinstven faktor oblike za večjo prilagodljivost zajemanja. Z večjo velikostjo slikovnih pik, 23 odstotkov svetlejšim tipalom, in izboljšano procesorsko zmogljivostjo pa lahko uporabniki zajemajo jasne slike tudi ponoči.

Vsebina na 19,3-centimetrskem oz. 7,6-palčnem glavnem zaslonu je s svetlejšim zaslonom, prilagodljivo frekvenco osveževanja 120 Hz in manj vidno kamero pod zaslonom (UDC) z novo razpršeno razporeditvijo podpikslov še bolj poglobljena in razločna. Ali pa odprite najljubše aplikacije pretočnih storitev za zabavo, kot je Netflix, in glejte prostoročno z načinom Flex. Pri neoptimiziranih aplikacijah lahko uporabniki upravljajo napravo, ne da bi motili vsebino, z novo ploščico na dotik v načinu Flex, ki zagotavlja natančnost pri ustavljanju, previjanju in predvajanju videoposnetkov ali približevanju in oddaljevanju vsebine, ko je naprava v načinu Flex.

Tudi igre so hitrejše zaradi zmogljive mobilne platforme Snapdragon 8+ Gen 1 in hiper hitrega omrežja 5G. Širši zaslon s tanjšim pregibom, nižjo težo in še ožjimi robovi omogoča lažjo interakcijo z eno roko med uporabo zunanjega zaslona.

Samsung nadaljuje svojo pot inovacij, na kateri premagujejo ovire, da bi zagotovil raven vzdržljivosti, ki jo potrošniki pričakujejo, tako znotraj kot zunaj. Z okvirji iz aluminija Armor Aluminum in pokrovom pregiba ter ekskluzivnim steklom Corning Gorilla Glass Victus+ na zunanjem zaslonu in zadnjem steklu sta Z Flip4 in Z Fold4 naši najtrdnejši zložljivi napravi doslej. Vzdržljivost plošče glavnega zaslona je povečana tudi zaradi optimizirane strukture plasti, ki pomaga zmanjšati poškodbe zaradi zunanjih udarcev. Poleg tega sta Z Flip4 in Z Fold4 opremljena z vodoodpornostjo IPX8, zato so lahko uporabniki brezskrbni, če jih ujame dež.

Galaxy Buds2 Pro

Seriji Galaxy Z se pridružujejo še nove vrhunske slušalke Samsung Galaxy Buds2 Pro. Z novim kodekom Samsung Seamless Codec HiFi (SSC HiFi) je omogočen prenos kakovostne glasbe brez premora, zaradi novega dvosmernega koaksialnega zvočnika pa so ti zvoki bogatejši kot kdajkoli prej. Nova kompaktna, ergonomska zasnova je za 15 odstotkov manjša, s popolnim prileganjem, ki je zasnovano tako, da preprečuje vrtenje, zato so slušalke tudi popoln spremljevalec pri aktivnostih. Sprejemajte klice na poti z zmogljivim sistemom ANC, ki nevtralizira zunanji hrup.

Ko morate odgovoriti na nujen klic, medtem ko uživate v igranju iger ali gledanju filma na tabličnem računalniku, lahko slušalke Buds2 Pro z dotikom prsta nemoteno preklopijo na zvočno povezavo s telefonom. Slušalke Buds2 Pro imajo tudi funkcijo samodejnega preklopa, ki omogoča lahek prehod z najljubše televizijske oddaje na sprejem klica vaših bližnjih. V primeru, da nekje na poti izgubite slušalke Buds2 Pro, jih lahko sedaj hitro in preprosto najdete s funkcijo SmartThings Find, ne glede na to, ali so shranjene v etuiju ali ne.

Cene in razpoložljivost

Galaxy Z Flip4, Z Fold4 in Buds2 Pro bodo za prednaročilo na voljo od 10. avgusta dalje, v izbranih državah bodo naprave razpoložljive od vključno 26. avgusta. Priporočena maloprodajna cena za Galaxy Z Flip4 je 1.159 evrov, za Galaxy Z Fold4 256GB 1.799 evrov in Galaxy Z Fold4 512GB 1.919 evrov. Slušalke Galaxy Buds2 Pro bodo na voljo po priporočeni maloprodajni ceni 229,90 evrov.

Kupci, ki prednaročijo Galaxy Z Flip4 ali Galaxy Z Fold4, bodo prejeli eno leto brezplačne storitve Samsung Care+, ki zagotavlja zaščito pred padci ali razpokami zaslona s strokovno podporo Samsunga v 51 državah36. V času prve prodaje modelov Galaxy Z Flip4 ali Galaxy Z Fold4 kupcem v Sloveniji nudijo posebno promocijsko ponudbo. Svojo staro mobilno napravo prodate Samsung odkupnem partnerju in tako pridobite možnost izplačila bonusa (dodatne denarne vrednosti) v višini 200,00 evrov ob nakupu Samsung Galaxy Z Fold4 oziroma 150,00 evrov pri nakupu Samsung Galaxy Z Flip4.

Rudi Leskovec
foto: Samsung

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button