NoviceTehnika

Samsung predstavlja Galaxy S23!

Najnaprednejši fotoaparat pri Galaxy S23 Ultra, vrhunska igralna zmogljivost in ekološko naravnana zasnova so združeni v najbolj inovativni Samsung Galaxy S seriji doslej.

Samsung je predstavil Galaxy S23 Ultra, Galaxy S23+ in Galaxy S23, ki zaznamujejo novo dobo izkušnje telefona Samsung Galaxy. Kamera telefona Galaxy S23 Ultra tako podnevi kot ponoči olajša zajemanje fenomenalne vsebine vsem, ki radi fotografirajo. Ponuja najnaprednejši sistem kamer Samsung Galaxy, ki je prilagojen za skoraj vse svetlobne razmere in zasnovan za prikaz številnih podrobnosti. Izboljšane možnosti funkcije Nightography spremenijo način, kako Galaxy S serija optimizira fotografije in videoposnetke v najrazličnejših svetlobnih pogojih. Snemanje priljubljene pesmi na koncertu, selfi v akvariju ali skupinski posnetek prijateljev na večerji – uporabniki posnamejo ostrejše slike in videoposnetke. Vizualni šum, ki običajno uniči slike pri šibki svetlobi, je odpravljen z novim algoritmom za obdelavo slikovnega signala (ISP) z umetno inteligenco, ki izboljša podrobnosti predmetov in barvne tone.

Galaxy S23 Ultra se kot prvi telefon Samsung Galaxy ponaša z novim senzorjem 200 MP Adaptive Pixel, ki z natančnostjo zajame vse epske trenutke. Za hkratno obdelavo več ravni visoke ločljivosti uporablja tehnologijo združevanja slikovnih pik. Ker so kamere za selfije za današnjo komunikacijo pomembnejše kot kdajkoli prej, Galaxy S23 serija uvaja hitro samodejno ostrenje in prvo kamero za selfije Super HDR, ki s 30 slik na sekundo poskoči na 60 slik na sekundo, za občutno boljše slike in videoposnetke na sprednji strani telefona. Uporabnikom, ki želijo popoln ustvarjalni nadzor in prilagajanje, Galaxy S23 serija ponuja nabor orodij, ki popestrijo vsako fotografsko izkušnjo.

Dodatne izboljšave kamere vključujejo:

– Pri šibki svetlobi ali v razmerah, ki bi običajno povzročile zameglitev, so videoposnetki z Galaxy S23 Ultra stabilni zaradi podvojenih kotov optičnega stabilizatorja slike (OIS) v vseh smereh.

– Snemanje videoposnetkov deluje še bolj filmsko z izboljšanim videom 8K pri 30 sličicah na sekundo s širšim kotom.

– Napredna umetna inteligenca, ki temelji na predmetih, analizira vsako podrobnost v kadru, tudi najmanjše podrobnosti obraza, kot so lasje in oči, da bi natančno odražala dinamične značilnosti osebe.

– Za še boljšo video izkušnjo nova funkcija 360 Audio Recording pri slušalkah Galaxy Buds2 Pro ustvarja večdimenzionalni zvok.

– Pri telefonih Galaxy S23+ in Galaxy S23 je nadgrajena tudi ikonična kamera Samsung Galaxy. Obrobno ohišje je bilo odstranjeno, kar pomeni novo obdobje oblikovanja Galaxy, zaradi katerega celotna serija izstopa.

Samsung in Qualcomm sta skupaj optimizirala Samsung Galaxy izkušnjo s povsem novo mobilno platformo Snapdragon 8 Gen 2 za Galaxy, ki omogoča najboljšo učinkovitost in zmogljivost v telefonih Samsung Galaxy doslej in najhitrejši Snapdragon, ki je trenutno na voljo. Medtem pa na Galaxy S23 Ultra baterija s 5000 mAh napaja večjo kamero kot Galaxy S22 Ultra brez povečanja velikosti naprave.

Na novo zasnovana mikroarhitektura procesorja povečuje zmogljivosti obdelave Galaxy S23 serije za približno 30 odstotkov v primerjavi s Galaxy S22 serijo. Za zajemanje osupljivih fotografij pri šibki svetlobi so potrebni milijoni izračunov na sekundo, zato je bila zelo učinkovita arhitektura NPU v Samsung Galaxy optimizirana za 49 odstotkov da bi uravnotežila zmogljivost in moč, hkrati pa z algoritmom umetne inteligence uporabnikom pomaga posneti boljše fotografije in videoposnetke. Ena najpomembnejših izboljšav v Galaxy S23 seriji je optimiziran grafični procesor, ki je v primerjavi s Galaxy 22 serijo približno 41 odstotkov hitrejši in zasnovan posebej za zahtevne uporabnike.

Vsa ta moč je osnova za obsežen 17-centimetrski (6,8-palčni) zaslon Galaxy S23 Ultra z robovi in zmanjšano ukrivljenostjo, ki ustvarja večjo in bolj ravno površino za najboljšo vizualno izkušnjo na pametnem telefonu Samsung Galaxy. Edinstvena funkcija Samsung Galaxy Enhanced comfort uporabnikom omogoča prilagajanje barvnih tonov in ravni kontrasta, kar zmanjšuje obremenitev oči zaradi nočnega brskanja po zaslonu. Funkcija Vision booster se zdaj prilagaja pri treh stopnjah osvetlitve namesto dveh, da se bori proti svetlosti in bleščanju pri dnevni svetlobi.

Galaxy S23 serija je na voljo v štirih naravnih mat odtenkih: fantomsko črna, kremna, zelena in sivka. Novi telefoni Galaxy S23 serije bodo pri operaterjih in trgovcih ter na spletni strani Samsung.com na voljo od 17. februarja 2023 in sicer po naslednjih priporočenih maloprodajnih cenah – Galaxy S23 Ultra od 1.399 evrov, Galaxy S23+ od 1.199 evrov in Galaxy S23 od 949 evrov.

Rudi Leskovec
foto: Samsung

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button