NoviceTehnika

Samsung predstavil najnovejše televizorje za trajnostno in dostopno prihodnost

Samsung je na virtualnem First Look dogodku predstavil svoj portfelj Neo QLED in MicroLED televizorjev. Novi televizorji potrjujejo zavezanost družbe Samsung k trajnosti in inovacijam, ki na novo opredeljujejo vlogo televizorjev v domovih uporabnikov.

Trajnostna in dostopna prihodnost za vse

Samsung si bo v naslednjih nekaj letih prizadeval poslovati še bolj trajnostno z naslednjimi programi:
Zmanjšanje ogljičnega odtisa in izboljšanje energetske učinkovitosti: Samsung si bo prizadeval sistematično zmanjševati celotni ogljični odtis v proizvodnji televizorjev. Družba si bo prizadevala tudi za manjšo porabo energije uporabnikov in uporabo več recikliranih materialov.
Trajnostno oblikovanje embalaže: Samsung bo na podlagi dragocenih povratnih informacij uporabnikov že nagrajeno zasnovo eko-embalaže uporabil za vse televizorje za življenjski slog in večino Neo QLED televizorjev. S to rešitvijo se bo upcikliralo do 200.000 ton valovitih škatel letno.
Daljinski upravljalnik na sončne celice: Samsung televizorji bodo od letos naprej vključevali daljinski upravljalnik na sončne celice, ki se bo polnil z notranjo svetlobo. V naslednjih sedmih letih bo to prihranilo 99 milijonov uporabljenih AAA baterij. Samsung je za izdelavo daljinskega upravljalnika vpeljal poseben postopek, ki vključuje uporabo plastike iz recikliranih plastenk – v postopku se uporabi 24 % reciklirane plastike.

Neo QLED naredil kvantni preskok v tehnologiji televizorjev

Samsung z novima 8K (QN900A) in 4K (QN90A) televizorjema predstavlja popolnoma novo tehnologijo zaslona, Neo QLED. Neo QLED namreč vključuje nov vir svetlobe – Quantum Mini LED, ki je natančno nadzorovan s Quantum Matrix tehnologijo in Neo Quantom procesorjem.

Samsung je zasnoval Quantum Mini LED tako, da je 40-krat nižja od običajne LED. Namesto leče za razprševanje svetlobe in paketa za pritrditev je Quantom Mini LED sestavljen iz tanke mikro plasti, napolnjene z veliko več LED elementi. Quantum Matrix tehnologija omogoča fin in natančen nadzor nad gosto zapakiranimi LED-diodami in preprečuje napake v sliki. Neo QLED poveča svetlobno lestvico na 12-bitno s 4096 koraki; to pripomore k temu, da so temna območja temnejša, svetla pa svetlejša, kar posledično zagotavlja natančnejšo in privlačnejšo HDR izkušnjo. Procesor Neo Quantum z uporabo 16 modelov različnih nevronskih mrež, od katerih vsaka vključuje AI Upscalling tehnologijo in tehnologijo poglobljenega učenja, optimizira kakovost slike na 4K in 8K ločljivost, ne glede na kakovost vhodne slike.

Samsung Neo QLED 8K ima novo obliko, imenovano Infinity One Design – nudi zaslon skoraj brez okvirjev za boljšo izkušnjo gledanja. Novi televizor vključuje tudi številne vrhunske zvočne funkcije – od zvoka, ki sledi predmetom (OTS), do SpaceFit Sound tehnologije, ki analizira fizično okolje televizorja in zvok prilagodi vašemu prostoru.

Rudi Leskovec
foto: Samsung

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button