NoviceTehnika

Samsung postavlja trajnostni način življenja na višjo raven na sejmu CES 2023

Samsung je predstavil inovacije, ki prinašajo novo dobo v trajnostnem načinu življenja. S storitvami, kot je SmartThings Energy, ki postavljajo nove standarde pri energetski učinkovitost gospodinjstev, Samsung najnovejši gospodinjski aparati uporabnikom omogočajo varčevanje z energijo in denarjem. Skupaj z inovativnimi tehnologijami, novim ciklom pranja in filtrom, ki znatno zmanjšujeta emisije mikroplastike iz pralnih strojev, najnovejši dosežki podjetja Samsung omogočajo, da potrošniki lažje kot kdajkoli prej zmanjšajo svoj negativen vpliv na okolje.

S skoraj 250 milijoni uporabnikov in več kot 10,5 milijona povezanih gospodinjskih aparatov se Samsung platforma SmartThings še naprej širi, hkrati pa uporabnikom odpira vse več načinov za zmanjšanje ogljičnega odtisa doma. Zdaj je način SmartThings Energy z umetno inteligenco še bolj zmogljiv, saj ponuja podporo za več naprav in regij ter še večje prihranke energije. To vključuje do 15 % dodatne prihranke energije za združljive hladilnike1 in do 20 % več prihrankov za združljive klimatske naprave.

Da bi več ljudem omogočil energetsko neodvisnost doma, je Samsung predstavil naslednjo fazo projekta Net Zero Home: projekt Smart City. V partnerstvu s Siemensom bo projekt Smart City Project vzpostavil trajnostno stanovanjsko skupnost v Sterling Ranchu v Koloradu in zgradil 12.000 stanovanj za približno 30.000 prebivalcev.

SmartThings Energy bo glavna energetska platforma skupnosti, Samsung naprave pa bodo prebivalcem v realnem času ponujale vpogled v porabo energije, vode in zemeljskega plina. Po vsej skupnosti bodo nameščeni sončni kolektorji, plošče in gospodinjske baterije, ki bodo proizvajale in shranjevale energijo. Medtem bodo energetsko učinkovite naprave zmanjševale porabo energije in spremljale porabo vode, da bi varčevale z viri. Skupaj s pametnimi mestnimi in varnostnimi rešitvami podjetij Siemens in Resideo bodo Samsung tehnologije prebivalcem kraja Sterling Ranch olajšale uživanje v življenjskem slogu z ničelno neto vrednostjo.

Samsung sodelovanje s podjetjem Resideo, ki se ukvarja z rešitvami za avtomatizacijo doma, presega projekt pametnega mesta. Podjetje z Resideom sodeluje tudi pri integraciji svojih aparatov z Resideovimi rešitvami za pametna omrežja prek programov varčevanja z energijo v Kaliforniji in Teksasu. Partnerstvo bo pomagalo, da bo več skupnosti pripravljenih na pametna omrežja, hkrati pa bo optimiziralo odzivanje na povpraševanje in še razširilo prihranke SmartThings Energy. Samsung skupaj s svojimi partnerji postavlja temelje, da bodo domovi in skupnosti z ničelno neto vrednostjo postali resničnost.

Spopadanje z mikroplastiko s pomočjo tehnologije “Less Microfiber”

Čeprav je zmanjšanje vpliva naprav in domov ključnega pomena za ustvarjanje trajnostne prihodnosti, obstajajo tudi druga tveganja za okolje, ki zahtevajo našo pozornost. Zato Samsung in Patagonija že več kot leto dni sodelujeta pri reševanju izziva onesnaženosti z mikroplastiko, ki se med pranjem izloča in onesnažuje oceane in druge vode na planetu.

Samsung novi cikel pranja Less Microfiber je rezultat tega sodelovanja. Less Microfiber predstavlja preboj v boju proti mikroplastiki in zmanjšuje emisije mikroplastike v pralnem ciklu za do 54 %. Ta cikel je zdaj na voljo v Evropi, kmalu pa bo kot posodobitev prek omrežja razširjen tudi na združljive pralne stroje v ZDA in Koreji.

Tako kot cikel Less Microfiber lahko tudi novo razviti filter pralnega stroja podjetij Samsung in Patagonia resnično vpliva na zdravje vodnih ekosistemov. Ta poseben zunanji filter zmanjšuje emisije mikroplastike, saj preprečuje, da bi ob koncu pranja ušla v ocean. Na voljo bo pri izbranih pralnih strojih v Evropi od druge polovice leta 2023 dalje in ga bo mogoče vgraditi v vse pralne stroje ne glede na blagovno znamko.

Rudi Leskovec
foto: Samsung

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button